Afsluiting veteranen

06 juli 2017

Weekend naar Afferden

ARC veteranen sluiten mooi seizoen 2016 - 2017 af in AFFERDEN !

Na eerdere weekenden in 2015 en 2016 is een deel van de ARC “veteranen” voor de 3e keer afgereisd naar het Limburgse Afferden.
Er werd door de “organisatie“ voor een groep van 14 ARC - veteranen weer een leuk programma samengesteld in en rond de schitterende omgeving van Afferden.
Vrijdag 30 juni 2017 werd in diverse auto’s afgereisd naar Afferden en werd onderweg een tussenstop gemaakt; om bij een Amerikaanse fastfoodketen een bodempje te leggen, voor de verwachte alcoholische versnaperingen van later op de avond. Omstreeks 20.00 - 20.30uur waren alle deelnemers gearriveerd op Mini Camping The Turnery en werd spontaan een kamerindeling gemaakt.
Al snel werd plaatsgenomen op de binnenplaats waar koffie met Joden- / Stroopkoeken werd geserveerd. De inkopers van de boodschappen (dit jaar verzorgd door Wim en Klaas) waren weer van grootse kwaliteit en kwantiteit en de heren hadden kosten nog moeite gespaard om er voor te zorgen dat het ons aan niets ontbrak! Omstreeks 22.00 uur werden de eerste bierflesjes geopend en even later kregen we uitleg van Nestor Klaas en Cees Jan over de KWIS van de vrijdagavond.

De Kwis bestond uit 7 ronden van elk 10 vragen; te weten een Sport-, Film-, Eten en Drinken-, Bier-, Jaren 80 muziek-, Algemene- en een BEKENDE BORSTEN ronde.
Onder grote hilariteit werd door Klaas afgetrapt voor ronde 1. Er volgde vragen als: wat is het oudste tennistoernooi (Wimbledon), tot welke sport behoort Biatlon (Skisport.. waar vele Schieten en langlaufen goed rekende was de jury hier onverbiddelijk!) Ook de filmronde was erg leuk met geluidsfragmenten door Cees Jan voorzien cryptische tips. De eten en drinken ronde was ook leerzaam met antwoorden als pescotariër, Agave, popcorn en zoet. De Bierronde was vooral moeilijk omdat Cees Jan alle merknamen en aanwijzingen wel erg onleesbaar had gemaakt. De Jaren 80 muziekronde was vooral een O JA ronde…. de meeste herkenden de nummers, maar wisten de juiste artiesten, jaartallen of ander vragen maar moeilijk te geven.
Bij de algemene ronde liep de discussie met de jury soms HOOG op, het hardste deel in het menselijk lichaam was niet het gebit maar tandglazuur…… “what’s the difference??? en aan de neus van een leeuw kun je zien hoe oud tie is. Er waren ook makkelijkere vragen zoals … wat is de topsnelheid van een cheetah; bijna iedereen had 110 km/u, alleen Ido zat er wat onder wat door Derk Jan op zijn telefoon werd gecheckt (rechtvaardig als DJ is) dit leidde tot uiteindelijke diskwalificatie voor hem…… de jury was sowieso onverbiddelijk met bijna goed antwoorden (Ido had 105 km/u en alles wat Derk Jan tegen kwam op het web was 105 km/u  ) !
Na deze algemene ronde was het tijd voor de alles beslissende Bekende Borsten ronde…. We kregen 10 namen en tien plaatjes met borsten….. eenieder moest de juiste naam bij de afgebeelde borsten schrijven. Dit bleek nog een lastige klus te zijn hoewel de meeste deelnemers overtuigd waren de borsten van Yolanthe, Kim, Britt, Carice, Georgina, Katja, Lieke, Tanja, Tatjana en Patricia wel te kunnen raden, Klaas had ze als enige allemaal goed, MAAR hij had de antwoorden…. Marc werd hierdoor winnaar met 6 goede antwoorden (waar een abonnementje op de Playboy al niet goed voor is…).
De jury trok zich terug om de gescoorde punten per ronde te totaliseren. Marc werd gekroond tot de WINNAAR en de gebroeders Meijer maakte de top 3 compleet.

Na de KWIS werd de BBQ van Herman uit de hoes gehaald en werden onder het genot van bier en andere alcoholische versnaperingen diverse snacks (red. saté-achtige en frikandellen) van de BBQ geserveerd. Het bleef lang droog maar om 01.00 uur moesten wij ons onder de veranda vervoegen om droog te blijven. Er werd nog lang gedebatteerd over de KWIS en de aankomende interland later die zaterdag in Duitsland. Om 03.00 uur haakte de eerste af om de luiken te sluiten. Voor de meeste geen probleem, voor een enkeling werd de nachtrust opgeluisterd door een zingende zaag. Ondanks dat de maximale decibels door sommigen gemakkelijk werd gehaald kon iedereen de slaap vatten…… toch Cees Jan?!
De meeste ontwaakte uitgerust en er kon gebruik worden gemaakt van een uitgebreid ONTBIJT, waarbij Marcel en Erwin de eitjes verzorgde; of je hem nu doorgebakken, geruld of met de dooier links of rechts gedraaid wilde; deze heren maakte het je naar wens…!

Voor deze zaterdag de 1e juli stond er om 16.30 uur een vriendschappelijke wedstrijd op het programma tegen de Alte Herren van DJK Twisteden uit Twisteden (Duitsland).
Nestor Klaas had wederom kosten nog moeite gespaard en had een speciaal jubileum shirt laten maken. Uitgangspunt was de selectie van het winnende ORANJE tijdens het EK 1988. Lennert kreeg als organisator van het Freundschaftsspiel het 1e shirt Nr. 4 “R. KOEMAN” uit handen van Klaas, waarna iedere speler o.b.v. zijn positie zijn eigen shirt kreeg overhandigd met één van de namen van het 1988 team.

Om de tijd te doden werden diverse sportieve activiteiten ontplooid. Er werd getafeltennist, getennist, gesjoeld, gekaart of op andere wijze ontspannen. Naarmate de tijd richting 14.30uur ging liep de spanning ook langzaam op. Het toilet maakte overuren en dus werd het de hoogste tijd om te vertrekken….Via de Limburgse binnenwegen reden we in cologne richting Twisteden, onderweg kregen we berichten binnen over een tweetal die eerder die dag met een elektrieke auto vanuit Alphen was vertrokken. Maarten zijn Leaf had nodig “peut” nodig om de laatste kilometers te halen. Uiteindelijk arriveerde ook Maarten en Erik ruim op tijd in Twisteden.Langzaam druppelden de spelers van de Alte Herren Mannschaft van DJK Twisteden binnen. Daar een aantal Alte Herren reeds vakantie aan het vieren waren, had men voor de zekerheid wat Jungere Herren aan de selectie toegevoegd…

Omstreeks 16.00uur betraden we de nette accommodatie om ons in het ORANJE WIT te hijsen voor de wedstrijd. Tijdens de warming up bleek dat op dit nivo in Duitslan de wedstrijd wordt geleidt door een scheidsrechter zonder assistenten aan de zijlijn, wat betekende dat wij niet op Abseitz konden spelen. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op maar gaande weg de 1e helft creëerden de Duitsers meer kansen en de 1-0 kon niet uitblijven. Een vlotte combinatie over links eindigde in een voorzet die door een Duitse voorwaartse achter Derk Jan werd gewerkt.
Twee kleine mogelijkheden voor onze spitsen Ido en Marco eindigde niet tegen de touwen en ook een schuiver van buiten de 16 van Erik ging rakelings naast. Toch was Wim in de rust nog strijdbaar en wees ons op de mogelijkheden die het 2e bedrijf ons bood om de stand om te buigen. Het begin was nog veel belovend, maar al gauw bleek dat de Duitsers geen trek hadden zich aan een stelletje Nederlandse veteranen te vergalopperen… en kadootjes werden sowieso niet uitgedeeld. Met vlotte combinaties liepen onze oosterburen uit naar 4-0…. Klaas zijn schot had een beter lot verdiend, maar gevaarlijker als dat werd het niet. Gezien de mix van Alte & Junge Herren werd in ieder geval duidelijk dat men ons SERIEUS had genomen en zoals ook onze beste vaderlandse speler ooit tijdens zijn afscheidwedstrijd moest ervaren…………. FREUNDSCHAFTSSPIELE kennen Duitsers NIET !

Al met al een leuk potje…. En na afloop kregen we zowaar een paar kisten bier (i.p.v. Fietsen) om deze tegenslag te verdrinken. Uiteindelijk vertrokken wij fris gedoucht uit een gemoedelijk Twisteden, een “interland” ervaring rijker en een illusie armer(winnen van Duitsers… gelukkig in ’88 WEL!  )
Omstreeks 20.30uur arriveerden we op The Turnery waar we ons konden gaan storten op een Chinees Buffet van de lokale chinees. Dit ging er wel in… en er bleef weinig over van de enorme hoeveelheden!

We schoven van de eettafel langzaam door naar de bank om te gaan kijken naar de beste zangers van Nederland…. Hierna werd de huiskamer verbouwd voor Derk Jan zijn VOETBALQUIZ. Er werd op de grond een grote kaart uitgerold van Europa waarop alleen de landsgrenzen waren te zien.
Er werden 3 teams gemaakt en ieder team kreeg een kleur FICHE. Aan de hand van Derk Jan zijn vragen moest dit FICHE zo dicht mogelijk op de plaats worden gelegd die als het juiste antwoord werd bedacht door de teams.
Het werd uiteindelijk een duidelijke overwinning voor team paars, bestaande uit Marc, Wim, Marco en Lennert die met de eer gingen strijken. Er werd nog wat nagetafeld en een laatste biertje gedronken en om ca. 01.00 uur werd het stil in huize The Turnery.
Omstreeks 9.15 uur was iedereen weer in de benen en werd door een aantal veteranen eerst in alle rust gekeken naar een aflevering van Nederland Zingt. Hierna werd goed ontbeten en werden langzaam aan de spullen ingepakt en het huis gekuist.
Hierna werd afscheid van elkaar genomen en werd de reis naar Alphen ingezet………
Zo kwam een einde aan een enerverend, sportief, actief, ontspannen en GEZELLIG en dus geslaagd weekend.


Cees-Jan van Leeuwen, Derk Jan van Brummen, Klaas Verboom, Lennert Meijer, Maarten Maas, Marc Hekking, Marco Meijer, Herman Schreuders, Erik Luksen, Marcel van der Horn, Erwin Boelen Ronald Windhorst, Wim Vonk en Ido Heikoop............

ALLEN BEDANKT VOOR DIT LEUKE EN GEZELLIGE WEEKEND !!
“What happened in Afferden stays in Afferden”


Nog meer nieuws

22 juli 2017 Beker en competitie wedstrijden
21 juli 2017 Competitie en bekerindeling
15 juli 2017 Gezocht: videoman
11 juli 2017 ARC vervangt velden
10 juli 2017 Selecties op weg
05 juli 2017 Terugblik jeugd
05 juli 2017 ARC 1 naar West 1