ARC vervangt velden

11 juli 2017

ARC gaat één voetbalveld en twee trainingsvelden vervangen voor kunstgrasvelden.

Hiermee krijgt het sportcomplex een upgrade waardoor zij zich nog meer kunnen inzetten voor de Alphense samenleving. Dat is wat het college van B&W graag wil bereiken met de transformatie in de sport. Het college heeft vandaag een positief besluit genomen en staat de aanleg van de velden bij ARC niets meer in de weg. 

“Ik vind het mooi om te zien dat steeds meer sportverenigingen meedoen met Transformatie Sport. Het initiatief van ARC en de andere betrokken verenigingen is een mooi voorbeeld van hoe je als sportvereniging met andere verenigingen en organisaties kan samenwerken. Ik roep dan ook andere verenigingen op om na te denken over wat zij voor anderen kunnen betekenen,” aldus wethouder Michel du Chatinier.

ARC werkt al samen met Alphen Beweegt (beweegproeverij voor senioren en geven van sportlessen scholen), Junis Kinderopvang (in de schoolvakanties kinderopvang verzorgen waarbij kinderen kennismaken met voetbal) en Raad van de Kinderbescherming (jongeren en ouderen taakstraffen laten uitvoeren). “Door deze ontwikkelingen kan ARC haar maatschappelijke rol uitbreiden door meer (voetbal) activiteiten te organiseren voor ouderen en jeugd in Alphen aan den Rijn. Ook worden de trainingsmogelijkheden voor eigen leden uitgebreid en kunnen wij nieuwe ledenactiviteiten ontwikkelen. Maar ook scholen en andere organisaties gaan hiervan profiteren doordat zij ook meer mogelijkheden krijgen om de velden te huren”, aldus secretaris Arry Zwaan van sv ARC.

Eén van de huidige velden van ARC (veld 8) wordt afgestaan aan HCA, waardoor deze vereniging haar capaciteitsprobleem kan oplossen. Het huidige Alphen Eagles veld wordt ook geschikt gemaakt voor voetbal en gebruikt door ARC. ARC wordt hoofdhuurder van het veld en de kleedkamers welke op het complex van Alphen Eagles staan. De aanleg en het onderhoud van de kunstgrasvelden wordt door de gemeente gedaan. Dit is een investering in sportpark Zegersloot en wordt in 12 jaar terugbetaald door ARC.

Door: het bestuur

 

Op de foto: 

Boven van links naar rechts: Karin Pannekoek (Alphen Beweegt), Gé Kapteijn (HCA), David Steneker (Alphen Eagles) en Peter Barentsen (HCA)

Onder van links naar rechts; Arry Zwaan (ARC) en Michel Du Chatinier (wethouder Gemeente Alphen a/d Rijn)


Nog meer nieuws

22 juli 2017 Beker en competitie wedstrijden
21 juli 2017 Competitie en bekerindeling
15 juli 2017 Gezocht: videoman
10 juli 2017 Selecties op weg
06 juli 2017 Afsluiting veteranen ARC VE1
05 juli 2017 Terugblik jeugd
05 juli 2017 ARC 1 naar West 1