De bal gaat weer rollen

21 april 2017

Er wacht ons een mooie voetbalzaterdag met soms spanning en vaak plezier.

Op Zegersloot zo vlak voor de meivakantie een programma met 34 wedstrijden. Er kan weer een kampioen komen; veel duels staan vooral in het teken van met plezier een balletje trappen en voor ons eerste elftal zijn de belangen groot.

Onder leiding van het nieuwe trio Remco, Johan en René gaat ARC 1 er alles aan doen zich te handhaven. Rechtstreeks of via de nacompetitie. Zaterdag eerst Xerxes aan de zegekar binden. Dat zou een boost geven.  In Rotterdam wordt om 15.00 uur afgetrapt en natuurlijk zijn er veel rood/zwarte supporters.  “Dwars door het bos van Eskilstuna” en met strijd, inzet en beleving bereik je dat. De beloning is behoud eersteklasser schap.  Succes mannen!!!

Op Zegersloot begin je de dag om 8.30 uur met de JO13-6. Ze staan momenteel op de vierde plek en met een beetje geluk zit er nog een plek in de nacompetitie voor promotie in. De laatste weken voldoet de driemansvoorhoede bestaande uit Tim Tjho, Luca Capone en Koen Blaauw uitstekend. Die mannen gaan dus tegen Woerden JO13-4 voor de doelpunten zorgen. Leuk om mee te beleven.

Om 10.00 uur zijn alle ogen gericht op de JO11-11. Ze kunnen wanneer ze een punt halen de titel binnenslepen. Dat moet gebeuren tegen Schoonhoven JO11-4. De begeleiders Remco Havenaar en Matthijs Vrisekoop laten niets aan het toeval over. Ze adviseerden Sjaak  Schijf om licht te trainen en laten zaterdag Wesley Riemersma als ouderwetse ausputzer spelen. Dat punt moet er komen en dan kan Cees Jan van Leeuwen rond de klok van 11.00 uur gaan huldigen. Naar dat moment zien we uit. Kijken dus.

 Ook om 10.00 uur de JO9-11. Een enthousiast team met een grote, zeer professionele begeleidersstaf met Saddik Belaidi aan het hoofd.  Ze willen in hun laatste wedstrijd de tweede plaats vasthouden en dat moet lukken tegen Olympia JO9-9.  Het tweespitsensysteem wordt ook zaterdag weer gespeeld. Dus laten Dutch Sala en Stijn van der Tang zien dat scoren in hun bloed zit. Een mooi potje en ik zou daar even een kijkje gaan nemen.

Ontlopen ze de degradatie nog? Momenteel staan ze laatste. Maar met twee winstpartijen is de nacompetitie misschien nog haalbaar voor de JO15-6. Als je niets gokt win je ook niet. We zagen kortgeleden coach Nico de Gans bij ARC 2 kijken en  op de training was duidelijke te zien dat hij zaterdag inderdaad met het zo succesvolle Zwitserse slingerbacksysteem gaat spelen. Jim Groenendijk en Olaf Oskam gaan dat uitvoeren. De afmaker?  Dat is natuurlijk Koen Fretz. Ik zou gaan kijken bij dit duel om 8.30 uur tegen TAVV JO15-1.

Om 10.00 uur gaat ook onze JG 1 weer de wei in. Op bezoek komt koploper Delft JG 1, dat ongeslagen is. Een verrassing zou toch ontzettend mooi zijn. Deze week werd er heel enthousiast getraind en zagen we dat Luc Vos en Valentijn Scholma  uitstekend op schot waren. Kunnen ze de Delftse verdediging slechten? Ga maar kijken. G voetbal is zeer de moeite waard.

De weken van de waarheid breken aan voor onze JO19-5. Koploper Be Fair maakte een duur foutje en nu heeft de JO19-5 een verliespunt minder en dus alles in eigen hand. Wat rest zijn twee wedstrijden. Zaterdag komt Sportlust JO19-2 om 14.30 uur op bezoek. Deze week zagen we dat  de trainers Erwin Marx en Marcel Sprenger nieuwe aanvalspatronen uitprobeerden en bezocht leider Bartel  Geleijnse de training van de tegenstander voor een analyse. Er is maar een opdracht: winnen! En als dat lukt kan volgende week de titel worden binnengehaald tegen ARC JO19-4. Een pikant gegeven. Ongetwijfeld seint Be Fair de FIFA in en komen er dan waarnemers en wordt scheidsrechter Kassai vooir dit potje aangesteld. Wat een competitieslot!

Dan de overige senioren. Om 10.30 uur al de belangrijke wedstrijd van ARC 14 tegen Sportief 3. Vroeg naar bed dus voor dit team op vrijdagavond en uitgerust opstaan. Bij winst zijn ze uit de degradatiezorgen en met kunnen ze zich opmaken voor de PD wedstrijden. Er zal op zeker in het 3-5-2 systeem gespeeld worden.  In de verdediging staan dan Jean Paul Witteman, Bob Boerdam en Maarten Wolf. Doelman Andries is in blakende vorm. Je kunt dus rustig inzetten op een thuisoverwinning. Spektakel geboden.

In de middaguren kun je gaan genieten van de wedstrijden van het 10e, 11e, 15e, 16e en 18e. Allemaal om 14.15 uur en bij al deze wedstrijden gaat het om of de viool van de kat of om de baard van de keizer. Of ken je meer varianten?  Gezelligheid troef dus en daarna de derde helft in het domein van Leen en Wil: ons clubhuis.

Weer een zaterdag om naar uit te kijken. Maak er wat moois van en houdt het in alle gevallen fijn. Zowel binnen als buiten de lijn.

Door: Nick Bouman

 

 

 


Nog meer nieuws

20 augustus 2017 ARC 1 gelijk tegen RVVH ARC 1
20 augustus 2017 JO19-1 goed bezig ARC JO19-1
20 augustus 2017 Website 2.0 komt eraan
18 augustus 2017 Er is er een jarig!
18 augustus 2017 Geslaagde voetbaldagen
17 augustus 2017 Beperkte info website
15 augustus 2017 Gelijkspel in Ter Aar Argentiniƫ