Meisjes onder 11, MO11-1, Groep 2 05

2 september 2017 10:00

Onbekend

2 September 2017, CKC MO11-1 – ARC MO11-1

Vandaag, 2 september 2017, staat de eerste bekerwedstrijd op de programma. Deze uitwedstrijd wordt gespeel tegen CKC in Rotterdam. In de kleedkamer is duidelijk te zien dat de meisjes er zin in hebben en de nederlaag van vorige week willen wegpoetsen. Ook nu ondersteunen Frank en Noël Richard met het coachen. Drie wissels, er wordt 7 tegen 7 gespeeld.

ARC begint voortvarend aan de wedstrijd. Op het middenveld verovert Isa de bal en speelt deze naar Ilse die de eerste kans krijgt. De keepster van CKC pakt de bal knap. Maud krijgt een kans en ook deze wordt tegengehouden. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Het spel gaat op en neer waarbij ARC meer probeert te voetballen. De opbouw van achter uit verloopt via het middenveld naar voren, de meisjes weten elkaar goed te vinden. Bewust wordt er naar elkaar toegespeeld en niet blind naar voren. Achterin staan Linda, Kim en Sanne in de meisjesdekking, met Lot daar kort voor. Kim is lekker bezig, ze gooit de beuk erin en wint duels van meisjes die een kop groter zijn. Lot is de slot voor de verdediging, menig opbouw begint bij haar, met inzicht en rust verdeelt zij het spel.

In de 18e minuut wordt een schot van Ilse door de keepster tegengehouden, maar in de rebound weet Isis te scoren, 0-1. In de 21e minuut speelt Senna Maud vrij maar haar schot wordt net geblokt. Op het middenveld stofzuigt Senna als vanouds, ze loopt vele meters en onderbreekt vele aanvallen van de tegenstander. Hierin wordt ze ondersteund door Isa. Deze dame is klein van stuk, maar wint diverse duels op het middenveld en weet met geplaatste passen de aanvallers te bereiken. Ruststand 0-1

In de tweede helft gaat ARC vanuit de aftrap direct naar voren. In de 1e minuut raakt Isis met een hard schot de lat. De meisjes van ARC blijven doordrukken, de ene aanval na de andere volgt elkaar snel op. Isis krijgt een kans na aangeven van Maud. Ilse een kans  na een pass van Isis.  De mooiste aanval gaat over diverse schijven: Lot onderschept en  speelt de bal op Maud, na een mooie actie van Maud komt de bal bij Isis, maar de keepster houdt de bal tegen. Ook CKC krijgt kansen, maar dan is er altijd nog Liv. Met goede reddingen houdt ze de spitsen van score af. In de 10e minuut is het weer Isa die de bal verovert en een pass geeft op Isis, Isis gaat er op snelheid vandoor en geeft keurig voor op Ilse, die scoort de 0-2. In de 12e minuut is het weer raak. De bal van Maud op Ilse, Ilse op Isis en de 0-3 is gemaakt. Het spitsenduo heeft het doel weer gevonden, vorig seizoen waren ze goed voor 40 doelpunten.

In de laatste 10 minuten wordt het toch nog (onnodig) spannend. Via twee klutsballen scoort CKC 2x kort na elkaar. Met nog 3 minuten te spelen is de stand 2-3. In deze fase is het Liv die de ploeg er doorheen sleept. Met drie fantastische reddingen weet ze haar doel verder leeg te houden en is de eerste (verdiende) overwinning een feit.

De meisjes van ARC hebben laten zien dat ze met goed voetbal en tactisch spel goed partij kunnen geven. De inzet is ruim voldoende aanwezig en ze hadden vooral veel plezier in het spel!

Zaterdag 9 september 2017 staat de eerste thuiswedstrijd op de planning.

Uitslag: 2-3 (0-1), Liv Schlingmann, Linda Knopperts, Lot Bolder, Sanne Janssen, Kim van Ooij, Isa van Brenk, Senna de Jong, Maud Lefeber, Ilse Bol en Isis Voskuilen. Supporters 41