JO17-3 bekert verder na 0-3 winst op VVSB JO17-2

0 - 3

ARC JO17-3

Onder 17, JO17-3, Groep 2 13

21 oktober 2017 11:15

De weersverwachting voor afgelopen zaterdag vertelde dat het in de ochtend zou regenen en pas in de middag zou opklaren. Laten we nou toevallig zaterdag een keer in de ochtend moeten voetballen.....Ondanks het onprettige vooruitzicht van een koude natte wedstrijd te moeten kijken was de trouwe supportersschare onder ouders weer hartverwarmend. Het zegt iets over de onderlinge sfeer in ARC JO17-3, zowel onder de jongens als onder de ouders...Met Joe als vervanger van keeper Timo en Bart als vervanger van Yilmaz konden we, ondanks de herfstvakantie een volledig team aan het werk zien. Helaas konden we de ouders geen 1e helft voorschotelen met oogstrelend combinatie-voetbal. De wind, het veld en de tegenstander speelden daar een rol in, maar we lieten het natuurlijk ook zelf gebeuren door mee te gaan in het kick and rush voetbal van VVSB. De wind was lastig en duidelijk aanwezig, het veld zo glad als een hockeyveld, waardoor de bal abnormaal stuitergedrag vertoonde en een tegenstander die misschien niet de vorm van de dag had. Anyway...je moet je aanpassen aan de omstandigheden en dat lukte in de eerste helft niet heel goed. Toch waren we vanaf het begin de bovenliggende partij, creëerden wat mogelijkheden door van afstand te schieten. Ruben's poging werd door de keeper verwerkt tot corner en Cedric's poging spatte uiteen op de lat. VVSB zette daar 1 kans tegenover, maar ook die poging strandde op de lat. Vlak voor het einde van de 1e helft kregen we nog een corner vanaf te rechterkant. Wessel draaide de bal met zijn linker been mooi voor de goal en Bart zette zijn hoofd er tegenaan....0-1...In de rust de jongens voorgehouden dat we de wedstrijd zeker zouden gaan winnen als we de bal aan de grond kunnen houden en door veel beweging, ook zonder bal, er mogelijkheden zouden komen om de voorsprong uit te bouwen. En zo geschiedde.....duels werden gewonnen, VVSB op alle plekken op het veld onder druk gezet en bij balbezit werd veel makkelijker de vrije man gevonden en werd gebruik gemaakt van de snelheid van Bart aan de rechterkant. Een prachtige dieptepass van Danny langs de lijn op Bart...Bart haalt de achterlijn, zet de bal strak, hard en laag voor de goal...Linksbuiten Daan duikt op bij de 2e paal en schiet de bal met binnenkant van de voet tegen de touwen...0-2 na een aanval 'uit het boekje'. Er volgen nog meerdere soortgelijke aanvallen via Bart, maar het duurde even voordat Jasper op een voorzet van Bart de bal met de punt van de schoen in de linker hoek schiet, de keeper van VVSB kansloos latend...0-3 wat tevens de eindstand betekent. We gaan door naar de volgende bekerronde....Na de wedstrijd krijgen de jongens de verdiende complimenten van de ouders en kunnen met een goed gevoel onder de warme douche...volgende week pakken we draad van de competitie weer op met een uitwedstrijd tegen VEP...