Derde overwinning op rij, spitsenduo scoort weer!

5 - 1

Alphia MO11-1

Meisjes onder 11, MO11-1, 2e klasse 5

7 oktober 2017 8:30

Zaterdag 7 oktober 2017, derde competitiewedstrijd en alweer de tweede derby van het seizoen. Vorige week werd er bij Alphense Boys met dubbele cijfers gewonnen. Vandaag thuis tegen de meisjes van Alphia. De KNVB was vergeten om een scheidsrechter aan te stellen, gelukkig was daar Rob Turken die de wedstrijd wilde leiden. Helaas kan Lot niet mee doen, ze heeft nog te veel last van een liesblessure en moet rust houden. Ze is wel aanwezig om de meisjes aan te moedigen.

Net als de afgelopen wedstrijden, beginnen de meisjes van ARC de tegenstander direct onder druk te zetten. Dit resulteert weer in diverse kansen voor ARC. Na een pass van Ilse schiet Isis net naast. Uit een corner van Isis komt de bal bij Senna, die hard op doel schiet, maar ook deze kans wordt tegengehouden. Pogingen van Isis, Ilse, Maud en Senna gaan er niet in. Achterin hebben Sanne en Linda de zaken voor elkaar. De spitsen van Alphia krijgen geen enkele kans. Op het middenveld hebben Senna en Kim de taken van Lot overgenomen en zorgen voor de aanvoer naar de aanvallers. In de 12e minuut valt het verdiende doelpunt. Maud krijgt de bal op het middenveld, speelt twee tegenstanders uit en speelt de bal op Isis, die de 1-0 maakt. De 2-0 valt in de 19e minuut na een hele mooie aanval. Sanne verovert de bal en komt op, speelt de bal naar Isa die met een geplaatste pass Maud weet te bereiken. Maud haalt de achterlijn en legt de bal terug op Ilse die beheerst afrond. In de 20e minuut komt Alphia voor het eerst voor het doel van Liv. De spits weet zich voorbij de verdediging te spelen, maar 1 op 1 grijpt Liv uitstekend in. Na een diepe bal van Alphia wordt deze verkeerd weggewerkt en is zelfs Liv kansloos op een schot van dichtbij, 2-1. Net voor rust heeft Maud het weer op haar heupen en na een knappe actie weet ze Ilse vrij voor het doel te zetten die de 3-1 scoort. Tevens de ruststand.

In de tweede helft is het speelbeeld hetzelfde. ARC valt aan en Alphia moet verdedigen. De eerste kans is voor Isa die de bal net niet in het doel krijgt. En dan is het weer tijd voor het spitsenduo van ARC. Ze weten elkaar goed te vinden. Een schot van Ilse wordt geblokt, Isis krijgt een grote kans na een counter. Na een combinatie met Ilse is Isis los en op snelheid is ze de verdediging van Alphia de baas en scoort de 4-1. De 5-1 is een kopie van het 4e doelpunt. Ook nu weer weet Ilse, Isis te vinden. In de 17e minuut moet Liv weer een knappe redding verrichten, met een uiterste inspanning weet ze de spits van scoren af te houden. ARC laat de tegenstander nu meer komen. Alphia krijgt een paar corners en uit één van deze corners raakt Linda de bal verkeert en gaat deze haast in eigen doel. Liv weet de bal maar net op de doellijn tegen te houden. De goed leidende scheidsrechter fluit voor het eindsignaal, eindstand 5-1.

Weer een mooie overwinning voor dit elftal. Het spitsenduo Ilse en Isis scoorden er weer op los.

Volgende week wacht medekoploper Woubrugge. Dit zal een moeilijke wedstrijd worden. Bij deze tegenstander spelen meisjes die twee of zelfs drie jaar ouder zijn. Een fysiek zware tegenstander dus.

Uitslag: 5-1 (3-1), Liv Schlingmann, Linda Knopperts, Sanne Janssen, Kim van Ooij, Isa van Brenk, Senna de Jong, Maud Lefeber, Ilse Bol en Isis Voskuilen. Supporters 47