Opnieuw 3 punten na spannende wedstrijd in Woerden

0 - 2

ARC JO17-3

Onder 17, JO17-3, 2e klasse 05

28 oktober 2017 13:00

Gelukkig  hebben we met elkaar afgesproken altijd een uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn bij de club waar we moeten spelen, want  een afgesloten rotonde in Woerden zorgde voor een waar verkeersinfarct. Daardoor waren we 20 minuten later bij VEP dan oorspronkelijk gepland. Door de ruime planning zorgde het gelukkig niet voor veel stress, hoewel de warming up korter was dan we gewend zijn. VEP had hun 3 gespeelde wedstrijden tot nu toe gewonnen, dus we konden een goede tegenstander verwachten....en dat bleek ook zo te zijn. VEP heeft een fysiek sterke ploeg en schuwt de duels zeker niet. Ook hun veldbezetting en het inzicht om bijvoorbeeld het spel te verleggen van links naar rechts of andersom beheerst het team redelijk. Toch zaten we vanaf het beginsignaal goed in de wedstrijd. Duels werden soms gewonnen, soms verloren, maar altijd was er een teamgenoot die de ander kwam helpen....We moesten het vandaag doen met een eigen veldspeler op doel, omdat de speeltijden van de overige JO17-teams geen ruimte boden voor een keeper van een ander team. Wessel verdedigde de eerste helft ons doel en hoewel we VEP, zoals voor de wedstrijd afgesproken, grotendeels ver van het doel konden houden moest Wessel met zijn reflexen toch 2x redding brengen. Gelukkig kan Wessel ook een aardig potje tennissen en de daar veel getrainde reflexen aan het net kwamen goed van pas. Ook de paar hoge ballen waren een prooi voor Wessel.
Aan de andere kant creëerden wij enige mogelijkheden, maar grote kansen hebben we ook niet echt gehad. Vrije trappen vanaf een meter of 40 werden voor het doel getrapt, maar die waren door de grotendeels grotere spelers van VEP makkelijk te verdedigen en ook de keeper bleek van goed niveau te zijn. Toch slaagden we er in om vlak voor rust de 0-1 te scoren. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd door Cedric lager in de 16-meter gebracht dan het aantal keren daarvoor. Een paar spelers van VEP misten daardoor de bal en deze stuiterde voor de voeten van Tim, die niet twijfelde en de bal tegen het net aan liet ploffen. Zo behaalden we de rust met een voorsprong in een wedstrijd die op en neer golfde...het was duidelijk dat beide teams tegen elkaar opgewassen waren.
In de 2e helft zat het keepersshirt, zoals voor de wedstrijd afgesproken, weer om de schouders van Tim en Wessel nam de positie links achterin over van Jordy......
De wedstrijd was spannend.....VEP probeerde nog meer hun fysiek in de strijd te gooien en zochten af en toe de grens van het toelaatbare op...gelukkig lieten onze jongens zich er niet door intimideren...sterker nog...de beste kansen waren absoluut voor ons...Zowel Yilmaz als Ruben kwamen oog in oog met de keeper van VEP, maar zwaar gehinderd door de verdedigers slaagden ze er niet in om vroegtijdig de wedstrijd te beslissen. Tim moest ondertussen 1x handelend optreden toen de spits van VEP de enige keer in de wedstrijd alleen voor Tim stond...Tim redde bekwaam en liet zien dat hij zijn keeperskwaliteiten niet verloren heeft na het besluit te stoppen met keepen en als veldspeler verder te gaan, de 0-1 scoren en de 1-1 voorkomen moeten hem een prima gevoel hebben gegeven...
De vechtlust en snelheid van Ruben heeft ons al vaker een doelpunt opgeleverd dit seizoen en ook vandaag stonden deze 2 ingrediënten weer garant voor een doelpunt..deze keer werd Yilmaz bedient, en hoewel hij de bal niet optimaal raakte was het voldoende om de keeper van VEP voor de tweede keer de bal uit het net te laten vissen...0-2...de buit is binnen....Na het laatste fluitsignaal gaf de coach van VEP zijn comlimenten en felicitaties aan het adres van onze spelers...de combinatie van het bij tijd en wijlen goede combinatie-voetbal en de niet aflatende strijdlust waren in zijn ogen de redenen dat wij geheel terecht de 3 punten mee naar Alphen mochten nemen....en dat maakten trainer en elftalleider trots op hun jongens!  Volgende week eindelijk weer eens een thuiswedstrijd...RVC'33 is dan de tegenstander!