2 - 2

Rohda '76 MO11-1

1e klasse 2

17 februari 2018 8:30

Zaterdag 17 februari ‘18, Na drie oefenwedstrijden en één afgelaste competitiewedstrijd wordt de 1e competitiewedstrijd tegen Rohda’76 gespeelt. Door een mooie gedeelde 3e plaats in de 2e klasse van de najaar competitie spelen de meisjes een klasse hoger tegen sterkere teams. Vandaag tegen het meisjesteam uit Bodegraven, deze meisjes zijn 1e geworden in een andere 2e klasse. Ook Lot is weer aanwezig. De laatste twee wedstrijden was ze afwezig door ziekte. Vrijdag laat werd bekent gemaakt dat de KNVB  scheidrechter niet aanwezig zou zijn. Gelukkig bood de 12 jarige Bas Bolder zich aan om te fluiten.

De weersomstandigheden vandaag zijn koud. De meisjes zijn goed aangekleed en (de meeste) zijn voorzien van legging en handschoenen. De coachen Peter en Richard hebben gekozen voor een versterkt middenveld. Niet wetende wat de sterkte is van de teams in deze klasse. De eerste twee minuten van de wedstrijd gaan gelijk op. Deze speelt zich het meeste af op het middenveld. In de 3e minuut krijgt Rohda de eerste kans, maar deze bal belandt naast het doel. De uittrap van Liv komt via Lot bij Ilse die twee verdedigers uitkapt en de bal passt op Isis die vrij staat. Isis scoort beheerst en laat de keepster kansloos. ARC blijft druk zetten op de verdediging van Rohda. Een schot van Isis gaat naast en kort daarna gaat Isis alleen op het doel af. Haar schot gaat helaas hoog over. Ook een volgende kans van Isis, na een knappe actie van Ilse, gaat er niet in. De keepster van Rohda is klein van stuk, maar staat als een beest te keepen. Met een prachtige redding voorkomt ze het 2e doelpunt van ARC. Rohda komt beter in de wedstrijd en komt vaker in de buurt van het doel van ARC. Diverse schoten en gevaarlijke acties worden door de verdediging (Sanne, Kim en Linda) tegengehouden. Het is duidelijk te zien dat het niveau van de tegenstander hoger is dan in de najaar competitie. De toeschouwers krijgen een mooie schouwspel voorgeschoteld door beide partijen. Een aanval van achteruit komt aan bij de spits van Rohda en deze speelt zich netjes vrij en schiet laag en hard in de goal van ARC, 1-1. Kort daarna krijgt Rohda weer een kans, maar dit schot gaat net naast. Isis krijgt voor de rust nog twee kansen. Na een pas van Ilse is ze los en gaat alleen op de keepster af. De keepster maakt weer een fantastische redding. Alleen op de 2e kans is ze kansloos. Na verdedigend werk van Isa komt de bal bij Isis en is Isis is weer los. Nu scoort ze beheerst de 2-1. Net voor het rustsignaal raakt Rohda nog de paal.

In de 2e helft veroveren Maud en Senna op het middenveld steeds de bal. Ook zijn ze betrokken bij diverse aanvallen. In de 5e minuut zet Senna Isis vrij voor het doel en kort daarna krijgt Maud drie kansen op rij uit een corner. Maar zoals eerder vermeld speelt de keepster van Rohda een berenpartij en houd ze haar doel schoon met diverse knappe reddingen. In de 10e minuut krijgt Rohda een corner die net naast gaat. In de 12 e minuut slaat de spits van Rohda weer toe. Een bal valt net tussen de verdediging en keepster in en de spits van Rohda is er als de kippen bij om hiervan te profiteren en scoort beheerst de 2-2. In de laatste 7e minuten zet ARC druk op de verdediging van Rohda en krijgt diverse mooie kansen. Maar schoten van Ilse, Isis, Senna en wederom Ilse gaan er niet in. Rohda staat met hun rug tegen de muur, maar ARC krijgt het 3e doelpunt er niet in. De goed leidende scheidsrechter fluit voor het eindsignaal, eindstand 2-2.

Een mooie, leuke wedstrijd tussen twee gelijke ploegen. Qua doelpogingen doet ARC zichzelf tekort. De meisjes hebben lekker gevoetbald, goed samenspel laten zien en hard gewerkt. Alleen de beloning blijft uit. Het is mooi te zien dat de meisjes (bijna allemaal 1e jaars) ook een klasse hoger lekker mee kunnen doen. Zaterdag  24 februari ’18 staat de inhaalwedstrijd tegen Olympia  op het programma.

Uitslag: 2-2 (2-1), Liv Schlingmann, Linda Knopperts, Sanne Janssen, Kim van Ooij, Lot Bolder, Senna de Jong, Isa van der Brenk, Maud Lefeber, Ilse Bol en Isis Voskuilen. Supporters: 45.