Knappe overwinning op moeilijke tegenstander

1 - 2

ARC MO11-1

1e klasse 2

10 maart 2018 8:30

Op zaterdag 10 maart ’18 gingen de wekkers vroeg af in de huizen van de meisjes. De uitwedstrijd tegen Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel staat op de programma. Begintijd 8:30u betekent 7:15u verzamelen op de parkeerterrein van ARC. Vandaag is keepster Liv afwezig, haar plaats wordt ingenomen door Ilse en Linda. De afgelopen week hebben trainster Astrid en Coach Peter extra getraind hierop. Sinds deze week is er een nieuwe speelster lid van het meisjesteam, Mila Mikanovic is overgekomen van een jongenselftal. Mila traint al sinds januari vrijdags mee met de meisjes en heeft al eens meegevoetbald in een oefenwedstrijd.

De eerste helft staat Ilse op doel en neemt Mila haar plek over in de spits. Spirit heeft hun 1e wedstrijd gewonnen en bezit een aantal fysieke speelsters. ARC begint goed aan de wedstrijd. Op het middenveld wordt compact verdedigd. Senna, Isa en Lot proberen het spel van Spirit te ontregelen. Achterin houden Sanne, Linda en Kim de spitsen kort. Er zijn wat kleine speldenprikjes van beide kanten, maar zowel Ilse als de keepster van Spirit hoeven nog niet echt in te grijpen. ARC krijgt meer grip op het spel van Spirit en zet meer aan. Er komen al kleine kansjes voor Mila en Isis, maar echt los komen ze niet van de stugge verdedigers. In de 18e minuut is het dan toch raak. Een afgeslagen corner van Isis komt bij Linda, die de bal terugspeelt naar Isis. Deze schiet de bal hard en strak in het net, 0-1. Kort daarna gaat een schot van Mila rakelings naast. Uit het niets komt Spirit op gelijke hoogte. Een overtreding op Kim wordt door de scheidsrechter niet bestraft en de spits mag doorgaan en scoort de 1-1. Tevens ruststand.

De meisjes komen getergd uit de kleedkamers. Ongeloof dat de scheidsrechter niet had gefloten voor de overtreding. In de 2e minuut krijgt Isa een kans na een pass van Senna. De bal wordt weggewerkt door de verdedigers van Spirit. In de 2e helft verdedigd Linda het doel en in de 3e minuut plukt ze een keihard schot zo uit de lucht, dit tot haar eigen verbasing. Het spel golft op en neer, maar veel gevaar levert Spirit niet. In de 14e minuut speelt Ilse zich vrij en weet Isis te bereiken. Isis kapt en draait weg van twee verdedigers en scoort beheerst de 1-2.  In de 18e minuut krijgt Isis nog een kans, maar de keepster houdt de bal mooi tegen. In de allerlaatste minuut krijgt Spirit nog een grote kans, maar de bal gaat net langs de paal naast. Eindstand 1-2.

Een verdiende, zwaarbevochten overwining. De eerste overwinning van deze competitie. Een pluim voor Ilse en Linda die goede vervangers blijken te zijn voor de afwezige Liv. Mila heeft laten zien dat ze een aanwinst is. Voorlopig een mooie plek in de middenmoot.

Uitslag: 1-2 (1-1), Linda Knopperts, Sanne Janssen, Kim van Ooij, Lot Bolder, Senna de Jong, Isa van der Brenk, Maud Lefeber, Ilse Bol, Mila Mikanovic en Isis Voskuilen. Supporters: 27.