0 - 2

ARC MO11-1

1e klasse 2

24 maart 2018 8:45

Zaterdag 24 maart ‘18, vandaag de 4e competitiewedstrijd in de 1e klasse, de uitwedstrijd tegen Koudekerk. Dit team is een bekende, in de najaarscompetitie was er een mooie 4-0 overwinning voor ARC. In deze competitie eindigde beide clubs met evenveel verliespunten op de derde plek. Vandaag is het de 1e keer dat alle 11 meisjes aanwezig is.

De eerste minuten van de wedstrijd is het aftasten van elkaar. Bekend is dat Koudekerk een fysieke sterke ploeg is en gevaarlijke spitsen heeft. Het spel speelt zich in het begin af op het middenveld. Maud en Isa zitten kort op hun mannetje, terwijl Senna als van ouds alle gaten dicht loopt en de afgevallen ballen verovert. Voorin staan afwisselend de spitsen Ilse, Isis en Mila. De verdediging van Koudekerk hebben hun handen vol aan deze meisjes. In de 9e minuut weet Isis Mila te bereiken, maar haar inzet wordt door de keepster net naast gewerkt. In de 12e minuut zit de lat in de weg. Ilse weet Isis vrij te spelen en Isis schiet, buiten het bereik van de keepster, hard tegen de lat. Achterin staat het als een huis. De aanvoer naar de spitsen van Koudekerk wordt goed versperd door Lot. Met haar inzicht staat ze vaak op de juiste plek. Kim en Linda geven de spitsen weinig ruimte. En als een tegenstander toch erdoor komt, maakt Sanne deze, als slot op de deur, onschadelijk. In de 16e minuut is het eerste schot van Koudekerk richting het doel van keepster Liv. In de 18e minuut onderschept Sanne een aanval van de tegenstander. Haar pass bereikt Isis aan de linkerkant. Isis speelt de 1e tegenstander uit, dan de 2e en haast vanaf de achterlijn verschalkt ze de keepster met een hard en geplaatst schot. De verdiende 0-1.  Kort daarna weet Ilse met een steekpass Mila vrij voor het doel te zetten. Haar schot wordt net door de voet van de keepster gered en blijft een corner over. Liv verkijkt zich bijna op een hard schot van de spitst van Koudekerk, maar met een uiterste krachtinspanning weet ze de bal met haar voet te keren.  Net voor de rust is er nog scrimmage voor het doel van Koudekerk. Uit de corner schieten zowel Maud als Isa op doel, maar door de woud van benen ontstaat er een echt flipperkasteffect. Ruststand 0-1

In de 2e helft blijft ARC druk zetten op de verdediging van Koudekerk. Maud jaagt een verdedigster op en de bal komt bij Senna op het middenveld. Senna ziet in haar ooghoeken Ilse slim weglopen en speelt de bal direct door naar haar. Ilse neemt de bal mee en scoort beheerst de 0-2. Koudekerk komt sporadisch op de helft van ARC. Ilse krijgt in de 12e minuut een kans, maar wordt goed verdedigd en op aangeven van Mila stuit Isis in de 15e minuut op de uitstekende keepster van Koudekerk. Naar mate de zege bijna binnen is, zet de tegenstander meer druk op ARC, maar Sanne, Linda en Kim zorgen dat ze niet in de buurt van Liv komen. In de 24e minuut krijgt Koudekerk een corner, maar met een knappe redding houdt Liv haar doel schoon. Eindstand 0-2

Een goede en degelijke wedstrijd van ARC. Verdedigend sterk, juiste balans op het middenveld en aanvallend gevaarlijk. Er wordt leuk samen gespeeld.

Uitslag: 0-2 (0-1), Liv Schlingmann, Linda Knopperts, Sanne Janssen, Kim van Ooij, Lot Bolder, Senna de Jong, Isa van der Brenk, Maud Lefeber, Ilse Bol, Mila Mikanovic en Isis Voskuilen. Supporters: 35.