FC Oudewater MO11-1

1e klasse 2

19 mei 2018 8:30

Zaterdag 19 mei ‘18, de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Het is de thuiswedstrijd tegen FC Oudewater. De geblesseerde Linda is aanwezig om haar team aan te moedigen.

Gelijk bij het begin is Oudewater gevaarlijk. Een aanval via de zijkanten wordt door de spits, een meter voor het doel, overgeschoten. Dit zou een waarschuwing moeten zijn voor ARC, maar de meisjes zijn nog niet echt wakker. Er wordt niet kort verdedigd, passen komen niet aan en ze zijn vaak te laat. In de 2e minuut valt de verdiende voorsprong voor de tegenstander. De spits krijgt alle ruimte en schiet van afstand de bal in het doel. Op voorzetten van Isis weet Mila twee keer op doel te schieten, maar deze gaan voorlangs. Ook Oudewater valt aan, maar wordt op tijd tegen gehouden  door Kim en Liv. In de 6e minuut is het Isis die de stand gelijkt maakt. Halverwege de zijlijn komt ze in balbezit en met haar snelheid en behendigheid weet ze vier tegenstanders uit te spelen om vervolgens de keepster kansloos te laten, 1-1. De wedstrijd speelt zich dan voornamelijk op het middenveld af. Isa, Maud en Senna strijden voor elke meter en maken het de tegenstander moeilijk. Verdedigend speelt ARC een redelijke wedstrijd, Lot, Sanne en Kim winnen de meeste duels van hun directe tegenstanders. In de 21e minuut krijgt een speelster van Oudewater op het middenveld toch teveel ruimte en met een afstandsschot laat ze Liv kansloos, 1-2. Tevens ruststand.

In de rust geven de coachen aan dat er een tandje bijgezet moet worden. Er mag feller en korter gedekt worden op de tegenstander. In de 50e seconde van de 2e helft is het Kim die via een ingooi de bal bij Isis bezorgt en Isis geeft de bal vanaf de achterlijn voor op Mila die de 2-2 scoort. De meisjes van ARC spelen nu beter en weten elkaar te vinden. Passen komen aan en Ilse houd in de spits de verdediging goed bezig. Ze is aanspeelbaar, weet de bal vast te houden en weet haar medespelers te vinden. De mooiste aanval volgt in de 14e minuut. Lot weet de bal te veroveren achterin en via Senna komt de bal bij Isis. Isis weet met een steekpass de mee opgekomen verdedigster Sanne te bereiken. Sanne zet goed door en weet met een hard en geplaatst schot de keepster te passeren, 3-2. ARC is de betere partij Mila, Ilse en vooral Isis zijn een ware plaag voor de tegenstander. Het middenveld is in handen van Maud en Senna, die vele meters maken. Achterin geeft de verdediging geen kans weg. En ook Liv staat haar vrouwtje. In de 20e minuut scoort Isis op aangeven van Mila de verlossende 4-2 en in de laatste minuut is Isis na een ingooi van Lot er weer vandoor. Ze zet na een blok van de verdedigster goed door en scoort tussen twee mensen de 5-2. Scheidsrechter Bas Bolder fluit hierna af. Eindstand 5-2.

De meisjes zijn goed terug gekomen na een zwak begin. Tegen elftalen met oudere meisjes wordt goed tegenstand geboden en soms komen ze zelfs als winnaar uit de strijd. Met leuk voetbal en goed combinatiespel is een keurige plek in de subtop behaalt.

Uitslag: 5-2 (1-2), Liv Schlingmann, Sanne Janssen, Kim van Ooy, Lot Bolder, Senna de Jong, Maud Lefeber, Isa van de Brenk, Ilse Bol, Mila Mikanovic en Isis Voskuilen. Supporters: 57.