Mooie overwinning bij moeizame wedstrijd

0 - 7

ARC MO11-1

Groep 1 13

8 september 2018 9:00

Vandaag mogen de meiden van ARC hun 2e bekerwedstrijd spelen op het nieuwe complex van Altior in Langeraar. Peter neemt de coaching op zich en Riëtte doet de wissels. Dit keer heeft Riëtte zelf thuis zitten puzzelen hoe ze de opstelling en wissels gaat doen. Vrijdag leek het er nog even op dat we Linda misschien moesten missen, maar gelukkig is ze van de partij.

ARC gaat goed van start en creëert al gelijk wat kansen. Het is Mila die de 0-1 maakt. Vervolgens krijgt Sanne een prachtige kans om van afstand de bal hoog in de hoek te schieten, de bal gaat echter net naast. Maar al snel valt het 2e doelpunt, Isis raakt de bal net niet goed, maar via de tegenstander vindt de bal toch het doel, 0-2.

Na de aftrap weten de meiden van ARC de bal weer snel te veroveren, de meiden van Altior verdedigen met z’n allen waardoor het moeilijk scoren is. Maar door een slechte uittrap van de keeper ziet Isis haar kans schoon en schiet de 0-3 erin. Een minuut later is het weer raak. Kim maakt via de paal de 0-4. Isa en Senna hebben het middenveld volledig in handen.

Na de time-out gaat het eigenlijk net als voor de time-out. De wedstrijd speelt zich af op de helft van Altior, die alleen maar aan het verdedigen zijn. Dat betekend ook dat Linda en Lot mee naar voren kunnen om kansen te creëren. Maud krijgt een mooie kans, maar de keeper weet de bal tegen te houden. Vlak daarna schiet Ilse net naast, en daar baalt ze flink van. Maar daarna is het onze nieuwe aanwinst Lara die de 0-5 maakt.
Het gaat allemaal wat moeizamer, vlak voor rust schiet Maud nog een bal hoog over en Mila schiet net naast het doel.
Liv heeft deze eerste helft niks hoeven doen, de bal is niet eens in de buurt van haar doel geweest. Ook het wisselen gaat prima, alhoewel Riëtte nog wel moet leren om niet alle spitsen of verdedigers er tegelijk uit te halen. Ze neemt haar taak heel serieus en overlegd met de meiden of ze het eens zijn met de opstelling die ze in gedachten heeft. Zo hebben we er een goede invaller bij voor als Richard met zijn andere dochter mee is naar de wedstrijd.

Na de rust gaan de meiden van ARC weer vol goede moed verder. Na een mooie voorzet van Lara mist Ilse net de bal. Maar even later is het Lara die de 0-6 binnen knalt. Dan wordt de tegenstander toch wat gevaarlijker en moet Liv aan de bak, maar de bal gaat net naast het doel. Dan wordt toch Ilse doorzettingsvermogen beloond met een mooi doelpunt, 0-7.

De meisjes die wissel zitten zijn wat geïrriteerd door het spel van de tegenpartij en de scheids die wat partijdig lijkt te zijn. Gelukkig is daar de 2e time-out zodat coach Peter de meiden weer wat op kan peppen. Maar het lijkt of de rest van de wedstrijd niet meer zo hoeft voor de meiden van ARC, het is niet zo’n leuke wedstrijd en ze zijn er eigenlijk wel klaar mee. Maar ze moeten toch even hun hoofd erbij houden want de tegenstander wordt toch gevaarlijk en sleept er een paar corners uit. Gelukkig weet ARC deze allemaal weg te werken, alhoewel dat soms wel wat lastig gaat. Uiteindelijk weet Isis er nog een 0-8 uit te slepen. Dit is tevens de eindstand.

Het leek er even op dat keepster Liv ook met de penalty’s haar doel leeg weet te houden, maar omdat Altior 8 meisjes heeft en wij 12, nemen sommige meisjes voor de 2e keer een penalty. Maar er is er maar eentje in gegaan. Een geweldige score voor onze keepster.

Uitslag: 0-8 (0-5), Liv Schlingmann, Sanne Janssen, Linda Knopperts, Kim van Ooy, Lot Bolder (A), Senna de Jong, Isa van de Brenk, Maud Lefeber, Ilse Bol, Lara Kusgul, Mila Mikanovic en Isis Voskuilen. Supporters: 25.