WVC MO11-1

Groep 1 13

1 september 2018 8:30

Onbekend

Eindelijk mochten de meiden van de MO11-1 de wei in. Door het vakantiespel en de voetbaldagen werd er slechts twee keer getraind, maar dit team speelt al drie jaar samen, dus dat moest geen probleem zijn. Naast de bekende namen van de afgelopen seizoenen is er een nieuwe speelster. Lara heeft de overstap van Alphense Boys naar ARC gemaakt. Na de gebruikelijke warming-up het praatje van coach Peter. Hij staat er vandaag alleen voor, omdat Richard met de JO9-9m mee is voor hun eerste wedstrijd. Peter wordt bijgestaan door Riëtte en Astrid. WVC is een tegenstander waar we goede herinneringen aan hebben. Ooit in een lang verleden speelden we onze allereerste wedstrijd ooit ook tegen hen en wonnen. Ook de vorige competitie waren zij een van de tegenstanders en werd er gewonnen.

De meiden hebben er zin in en dat is ook meteen te merken. Vanaf de aftrap wordt de bal op Isis gegeven, die met deze kans wel raad weet. Strak hard vanaf de rechterkant schiet ze de bal in het doel. Sommige ouders hebben deze gemist, omdat ze zich nog aan het installeren waren in de dug-out. Er hier blijft het niet bij. Maud gaat in de tweede minuut goed door maar haar bal belandt in het zijnet. Ook WVC probeert er uit te komen maar Liv is op haar post en heeft de eerste bal meteen klem. Dat Isis niet alleen kan aanvallen blijkt als zij de verdediging komt helpen en een lange bal op Ilse geeft. Deze zet voor op de razendsnelle Isis en via een redding van de keeper komt de bal op de paal en gaat er alsnog in. 2-0. De meiden kunnen elkaar goed vinden en voor de 3-0 pass Ilse op Isis, die haar eerste hattrick van het seizoen maakt. Dat we het niet alleen van de aanvallers moeten hebben, blijkt als een schot van verdedigster Sanne net naast gaat. Iedereen kan scoren in dit team. In de 11e minuut komt WVC er zeer snel uit. Liv kan de bal in eerste instantie nog redden, maar is op de rebound kansloos. 3-1. Er wordt steeds makkelijker overgespeeld en de 3-1 deert de meiden niets. Lara gaat er vandoor en legt de bal panklaar voor Isis, die haar 4e doelpunt maakt. Dan fluit de goed leidende scheidsrechter Bas Bolder voor de time-out. De meiden denken, dat het al rust is, maar ook zij krijgen dit seizoen met de nieuwe regels voor de jeugd te maken. Coach Peter zet de puntjes op de bekende I. De time-out heeft geen invloed op het spel van ARC. Na mooi samenspel op het middenveld weet Lara haar eerste goal in het mooie rood/zwarte shirt te maken en wordt het 5-1. Als Mila kort daarna goed doorgaat en voor de 6-1 tekent, weten we , dat deze wedstrijd in de pocket is. Aan de meiden is dit ook te merken. Er wordt beter samengespeeld en door een goed coachende Lot wordt het spel van links naar rechts verlegd en omgekeerd. WVC komt er niet aan te pas. Een schot van Isis gaat net naast, ,maar Ilse heeft wel het vizier op scherp staan en maak de 7-1. Dit is ook de ruststand.

In de kleedkamer is er drinken, want van zo’n wedstrijd krijg je wel dorst. Peter en Astrid vertellen wat er goed gaat en wat er beter kan.

In de tweede helft gaan de meiden door met wat ze in de eerste helft ook deden: scoren. Na een verkeerde uittrap van de keepster is Isis er als de kippen bij om met links de 8-1 te maken. Niet zelf scoren maar anderen ook laten scoren laat zij zien bij de 9-1 van Lara, waar bij de bal mooi opzij wordt gelegd. WVC wordt met goed spel van achteruit door Kim en Linda aan banden gelegd. Iedereen voert zijn taak goed uit. Op het middenveld laat Isa zien, dat zij voor niemand bang hoeft te zijn. De doelpunten rijgen zich aan een. Isis 10-1, Lara 11-1. Een bal van Senna belandt in de handen van de keepster helaas. Even een moment van onachtzaamheid en WVC prikt er een toch nog eentje in 11-2. Dit gaan we rechtzetten en Isis maakt dan ook meteen vanaf de aftrap de 12-2. Een mooie actie van Maud kan zij helaas niet afmaken, door goed uitkomen van de keepster. En ook Het schot van Senna (over) had een beter lot verdiend. Door de nieuwe regels heeft Lot er een taak bij gekregen. Zij neemt de achterballen vanaf de grond. Dat dit niet altijd hoog en ver hoeft bewijst zij met een strakke pas op Isis, die haar motor nog maar eens start en 13-2 maakt. Het laatste doelpunt wort gemaakt door Lara, die de eindstand bepaalt op 14-2. Waarbij vermeldt moet worden, dat een schot van Sanne in de laatste minuut nog van de lijn wordt gehaald.

Al met al een doelpuntrijke wedstrijd, die rommelig begon, maar gedurende de wedstrijd van ARC steeds beter werd. Mooie combinaties en doelpunten gezien.

Nog een filmpje van de voorbereiding.

Uitslag: 14-2 (7-1), Liv Schlingmann, Sanne Janssen, Landa Knopperts, Kim van Ooy, Lot Bolder, Senna de Jong, Isa van de Brenk, Ilse Bol, Lara Kusgul, Mila Mikanovic en Isis Voskuilen. Supporters: 33.