ARC MO11-1

1e klasse 1

9 februari 2019 12:00

Onbekend

Zaterdag 9 februari 2019 spelen de meisjes van ARC in Warmond hun 1e competitieduel in de voorjaarscompetitie tegen Warmunda. Mila is helaas afwezig door ziekte. Na twee maanden verplicht rust is Kim er weer bij. Na enkele afgelastingen is het weer zoeken naar ritme. Het eerste duel is een testcase hoe het team ervoor staat in het nieuwe jaar. De hevige wind zal veel invloed hebben op het spel.

Aanvoerster Lot wint de toss en besluit de eerste helft tegen de wind in te voetballen. ARC trapt af en de wind heeft inderdaad invloed op het spel. ARC speelt zeer gedegen en probeert te voetballen. De ballen worden laag gehouden en de meisjes kunnen elkaar aardig vinden. De eerste kansjes zijn voor ARC. Lara en Isis komen op de zijkanten goed door, maar de bal komt door de wind niet bij spits Ilse terecht. De eerste beste kans van Warmunda is een doelpunt. Een lange bal komt door de wind achter de verdediging terecht en de spits weet Liv te verslaan in de korte hoek. Lot geeft extra instructie aan haar verdediging en ARC pakt de draad weer op. Voetballend komt ARC steeds vaker voor het doel van Warmunda. Het lukt Liv om ondanks de omstandigheden de achterballen bij een medespeelster te krijgen. Op het middenveld verdelen Isa en Senna het spel. De bal gaat van links naar rechts richting de spitsen. Een mooi een-tweetje tussen Lara en Maud wordt helaas door Ilse tegen de paal geschoten. Daarna is het wel raak. Lara weet de bal in het doel te krijgen. Ook Isis, Ilse en lot krijgen kansen. Achterin houden Sanne, Linda en Kim de poort gesloten. Ruststand 1-1.

In de rust geeft coach Richard aan om druk te zetten op de verdediging van de tegenstander. Warmunda zal het moeilijk krijgen nu ARC de wind mee heeft. De spitsen van ARC zetten de tegenstander meer onder druk. Met mooi opbouwend combinatievoetbal creëert ARC kansen, maar de verdediging van de tegenstander houdt (voorlopig) stand. In de 13e minuut breekt Ilse de ban. Ze scoort de 1-2 en direct daarna de 1-3. Warmunda komt er nog twee keer gevaarlijk eruit. De eerste kans weet Sanne te verhelpen door goed in te grijpen en bij de tweede kans weet Liv redding te brengen. En dan gaat het hard. Na kansen van Isa, Senna, Maud en Lot weten Isis, Lara en Ilse binnen 3 minuten te scoren. Over de zijkanten zijn zelfs Sanne op links en Kim op rechts voorin te vinden. Het laatste doelpunt wordt gescoort door Lara. Met een hard schot in het dak van het doel zet zij de eindstand op 1-7.

Een mooie en knappe overwinning onder winderige omstandigheden. Met mooi en goed combinatiespel is een goed resultaat behaald in de 1e competitiewedstrijd.

Uitslag: 1-7 (1-1), Liv Schlingmann, Sanne Janssen, Linda Knopperts, Kim van Ooy, Lot Bolder (A), Senna de Jong, Isa van de Brenk, Maud Lefeber, Ilse Bol, Lara Kusgul en Isis Voskuilen. Supporters: 15.