23 november 2019 14:30

Scheidsrechter

R.N. (Roel) de Cock

Onbekend

In Rijsoord heeft ARC 1 een uiterst belangrijke overwinning behaald op Rijsoord . De overwinning kwam in de 2e helft tot stand.
De wedstrijd begon met een minuut stilstaand voetbal in het kader van het maken van een statement tegen racisme. De beginfase was voor ARC en vooral Lionel Frederik was dreigend en Tren Drexhage niet gelukkig in zijn acties. Het was wachten op de 0-1. Maar als zo vaak in voetbal viel het doelpunt aan de andere kant. Een dubieus gegeven vrije schop werd in de zestien gedraaid. Een misverstand in de ARC verdediging was het gevolg en de bal lag in het net. 1-0.

Tien minuten later zette Youri Duisterhof goed door en bereikte Tren Drexhage die uit het niets de 1-1 aantekende. Met die stand werd de rust bereikt.

In het begin van de tweede helft had Rijsoord de overhand. Daarna ging ARC druk zetten. Lionel Frederik had pech na een goede solo. Maar hij had in de 68e minuut wel succes toen hij na geweldig doorzetten van Youri Duisterhof de bal droog in de hoek schoot. Knappe goal en dus 1-2.

Twee minuten later verdubbelde ARC de marge tot 2. Tren Drexhage tikte de bal subtiel naar Luuk Samsom die de zestien in stormde en snoeihard de bal tegen de touwen schoot . Daarna ging ARC vrolijk door en na een goede actie van Robin de Heij knalde Tren Drexhage op de paal. De rebound was voor Derek Prins die de stand op 1-4 bracht.

Daarna ging Rijsoord pas voetballen. Ze maakten nog 2-4, maar verder liet ARC het niet komen. De zege was dikverdiend en daarmee steeg ARC naar plek 9 en is koploper van het rechter rijtje met een positief doelsaldo.

Volgende week wacht FC 's Gravenzande en dan wil ARC de zegereeks voortzetten.

Onderstaand de samenvatting van Studio Alphen met aansluitend interviews.