62'

Hoofdklasse A

29 februari 2020 14:30

Onbekend

Na negentig minuten en een beetje voetballen vermeldde het scorebord een 2 voor thuisploeg Smitshoek en een 0 voor het bezoekende ARC. Een nederlaag dus voor de Racing, dat hierdoor van positie wisselde met de winnende club.

Een nederlaag die absoluut onnodig was, want eigenlijk, zeker in de eerste helft, was ARC gewoon beter. Diverse behoorlijk grote kansen werden onbenut gelaten. Een kopbal van Tren Drexhage had te weinig kracht om de prima doelman Stef Doedėe te verontrusten, Stefan den Horder verzuimde uit te halen en legde de bal breed op Lionel Frederik, Een schot van Frederik hobbelde net naast en de diep gestuurde Frederik strandde op de keeper. Daar tegenover stond ėėn reuzenkans voor de gastheren, maar ook die werd gemist. Daardoor ging de rust na ook veel glijpartijen in met een 0-0 stand.

In de tweede helft waren de partijen gelijkwaardig aan elkaar en leek het alle kanten op te kunnen. Voor ARC bleek dat de verkeerde kant. Na acht minuten gooide Pucho Recunda vanaf de zijlijn en op vrij grote afstand hoog voor het doel. Althans, dat was zijn bedoeling. Aäron Balk, hij speelde zijn tweehonderdste wedstrijd voor ARC,  deed een stap naar voren en schatte de bal totaal verkeerd in. Die plofte namelijk plompverloren over hem heen in het doel: 1-0. Vier minuten verder kreeg ARC twee kansen op de gelijkmaker. Stefan den Horder en Lionel Frederik  misten echter de technische kwaliteiten om de bal fatsoenlijk aan te nemen. Vijf minuten later was de wedstrijd min of meer beslist. Invaller Jurien Reineta stond opeens vogelvrij op de rand van de zestien en kon Balk moeiteloos passeren. Dat de speler zo vrij stond was overigens geen wonder, want hij stond ruim buitenspel, maar dat ontging de arbitrage. Mark Evers ging met wissels uiteraard voor meer daadkracht, maar scoren zat er gewoon niet in vandaag. Steeds minder voorzetten kwamen aan. Door de ruimte die de gasten om nog tenminste een punt binnen te slepen was de 3-0 dichterbij dan de 2-1 en eventueel meer.

Twee ongelukkige tegengoals dus, maar als je zelf verzuimt te scoren heb je niets te zeggen. En dat scoren gaat de laatste weken toch al moeizaam.

Aäron Balk; Youri Duisterhof; Derek Prins; Timo de Graaf (69. Richard Bakker); Neal Arnoldus (69.Coen de Groot); Stefan den Horder; Cas Knoester (77.Luuk Samsom); Lionel Frederik; Tren Drexhage; Thomas Lamberts; Robin de Hey.