...

Hoofdklasse A

7 december 2019 14:00

B.L.J.M.M. (Bernard) Elissen

ARC heeft in Aalten tegen koploper AZSV een dikverdiend punt behaald. In een voor het publiek aantrekkelijk duel stond er toen scheidsrechter Bernard Elissen voor het einde floot een 1-1 stand op het scorebord.

Het begin was duidelijk voor ARC, dat zonder aanvoerder Derek Prins en Luuk Samsom speelde. Na zes minuten zette Timo de Graaf de aanval op. Wat volgde was een scrimmage waarbij het tweemaal net niet lukte voor Tren Drexhage maar in derde instantie schoot Lionel Frederik de 0-1 binnen.
Tren Drexhage liep bij zijn poging een bloedneus op. Tot driemaal toe gelastte de scheidsrechter hem het veld te verlaten om dit euvel te verhelpen. Dat lukte.

Eenmaal weet in het veld had Tren de bal van Lionel Frederik moeten krijgen die alleen richting de AZSV doelman opstoomde. Lionel schoot zelf en trof de doelman op zijn weg. Geen 0-2.
Het laatste kwartier van het eerste bedrijf drong de thuisploeg aan. ARC leek met 0-1 de rust te halen maar in minuut 44 liet Luca Janssen zich te gemakkelijk uitspelen en het was Jardell Kruitbos die de 1-1  ruststand op het bord zette.

In de tweede helft was de eerste kans voor de gastheren. Aaron Balk redde bekwaam. Daarna had ARC een overwicht maar wIst de kansen niet te benutten. Een kwartier voor tijd ging Lionel Frederik alleen door schoot de bal in en velen dachten dat de bal over de doellijn ging. Helaas voor ARC bleek dit niet het geval.
De laatste tien minuten kroop ARC nog tweemaal door het oog van de naald, maar ook AZSV scoorde niet meer.

Met tomeloze inzet, bij vlagen prima voetbal en een enorme teamspirit trok de Racing het punt over de streep.
Voor beide ploegen had er misschien meer ingezeten en dus was de uitslag gewoon terecht en voor ARC is een punt bij de koploper een mooi resultaat.

Onderstaand de wedstrijdsamenvatting. Met dank aan AZSV TV.