3 - 2

Rijnvogels

Hoofdklasse A

1 februari 2020 14:30

Zaterdagmiddag 1 februari ARC – FC Rijnvogels. Na ruim drie minuten 1-0.Na zeven minuten 2-0. In minuut elf 3-0. Het gebeurde allemaal echt op sportpark Zegersloot. De club uit Katwijk had alleen tegen Feyenoord drie doelpunten tegen gehad, alle de andere tegenstanders kwamen niet verder dan maximaal twee.

En nu stond ARC opeens na elf minuten voetballen met 3-0 voor. Het moet gezegd, als je met aanvallende aspiraties start kan je goals afdingen, maar echt tegen zat het de thuisploeg in de vreemde openingsfase bepaald niet. Het contact dat Tren Drexhage  met zijn opponent had was niet strafschopwaardig. Arbiter Matthijs Jobse vond dat wel sprake van een overtreding en legde de bal net buiten d zestien meterlijn. Zijn assistent had echter heel goed gezien dat de vermeende overtreding binnen het strafschopgebied had plaatsgevonden. Strafschop dus. Drexhage zelf nam die op een manier alsof hij dat al jaren doet: 1-0. Om de 2-0 op het scorebord te krijgen was ook de hulp van dezelfde assistent nodig. In een rommelige situatie was het laatste tikje gegeven door Coen de Groot. Doelman Jeffrey Verkerk deed al vallend nog een ultieme poging om da bal uit zijn doel te slaan, maar de man met de vlag had gezien dat de bal de doellijn wel degelijk gepasseerd was: 2-0. Goal nummer drie was wel enigszins normaal. Tjerk Ligtvoet, wel erg aanvallend gestart, werd diep gestuurd, kwam in zijn uppie voor de keeper te staan, maar liet het afmaken over aan Lionel Frederik: 3-0. Allemaal echt gebeurd. Een heerlijke stand om lekker verder te gaan voetballen dus, maar vreemd genoeg bleef het qua productie wat ARC betreft bij. Na de rappe 3-0 werd de visite de beter voetballende ploeg en kwam ARC er amper nog aan te pas. Zonder dat het echt dreigend werd overigens en als het al eens een beetje gevaarlijk leek te worden was daar altijd nog Aäron Balk om in te grijpen.

Ook na de pauze waren de mannen in Katwijkse dienst beter. Slechts af en toe  wisten de mannen van Mark Evers er uit te komen. Dat leverde weliswaar een aantal enorme kansen op, maar Tren Drexhage en vooral Lionel Frederik wisten Verkerk niet meer te passeren. Omdat Rijnvogels ook niet al te productief was leek het op een zwaar geflatteerde, maar natuurlijk wel voor ARC prettige 3-0 blijven. Totdat Jaap van Duijn opeens de 3-1 binnen frommelde. De Racing werd daarna nog verder teruggedrongen en kwam aan opbouwen niet meer toe. Met nog zes minuten op de klok leek het zomaar nog een teleurstellende middag te kunnen gaan worden. Jobse meende dat ook Rijnvogels recht had op een penalty. Alle ballen op Japie was het al de hele middag en hij schoot de 3-2 achter Balk. Uiteraard gingen de gasten er nu nog helemaal voor en de gelijkmaker had gewoon nog kunnen vallen. Dat zou ook gebeurd zijn als Balk zich niet zo uitstekend geweerd had.

Het bleef uiteindelijk bij die 3-2,maar wat was het een rare voetbalmiddag.

Kijk hier naar het wedstrijdsamenvatting van Studio Alphen.