2e divisie B

23 november 2019 12:15

P.F. (Palko) de Vink

VV Spijkenisse Academie 017 2019-2020 is vandaag te gast op ons complex. Het is koud maar verder prima voetbalweer. Na een nette opkomst fluit de – goed fluitende- scheids af.

ARC laat het vertrouwde beeld zien en Spijkenisse mag rustig opbouwen. Als je dit Spijkenisse ziet verbaas je je dat ze onderaan staan. Ze spelen verzorgd, weten elkaar te vinden en hebben enkele technische spelertjes in het team, die mooi de duels aan gaan. Zoals op de foto’s te zien wordt er inderdaad mooie duels aangegaan, zonder dat het echt te heftig wordt. Maar veel verder dan de duels komen beide teams niet. De verdediging staat aan beide kanten goed en de kansen zijn beperkt. De rust wordt ook met een 0-0 bereikt.

De tweede helft eenzelfde beeld, waarbij ARC een licht overwicht creëert. Halverwege deze helft krijgen we een vrije trap vanaf links op de rand van de 16m. Navaro neemt hem en waarbij iedereen een voorzet verwacht schiet Navaro de bal richting het doel. In de verwarring en de kluwen spelers wordt deze gemist door de keeper en zo komt verrassend de 1-0 tot stand.

Spijkenisse voelt zich echter-terecht- niet kansloos en gaat nu vol in de aanval. ARC krijgt het moeilijk en de bal komt, op wat diepe ballen, moeizaam van onze helft af. Ook Spijkenisse gaat steeds meer de lange bal hanteren, maar zonder succes.

Wel is nu duidelijk waarom Spijkenisse onderaan staat. Niet omdat het een slecht team is, niet omdat ze geen goede spelers hebben, maar vooral omdat ze geen echte afmaker hebben. Het team komt heel moeizaam tot scoren. Dit is tevens ook ons geluk want daardoor blijft het, met hangen en wurgen, 1-0.

Weer 3 punten in de pocket.. een hele nette 4e plek met 16 punten uit 9 wedstrijden. 5 punten verwijderd van de 1e plek en 5 punten boven nr. 7.. Een mooie en spannende competitie.