1 - 0

ARC JO17-1

2e divisie B

7 maart 2020 14:15

Uit naar Maastricht; dit betekent vroeg opstaan voor de jongens. Een belangrijke wedstrijd, als er wordt gewonnen kan ARC het de top 3 nog heel lastig maken en uitlopen op de rest. Om 9 uur is de bus vertrokken naar Weert, waar onze eerste stop is. Eenmaal aangekomen wordt er een goed bord spaghetti gegeten als goede voorbereiding op de wedstrijd. Na deze maaltijd vertrekt de bus naar Maastricht waar het allemaal gaat gebeuren....en wat een enorm mooi stadion heeft MVV ter beschikking. Capaciteit: 10.000 man. Eerst nog even een jeugdwedstrijd kijken in het stadion en een goede wandeling, maar daarna moet de knop om bij de Alphenaren.

De eerste helft begint ARC matig: MVV laat veel beter voetbal zien met een heel beweeglijk middenveld waar ARC moeite mee heeft. De Maastrichters klappen er vol op, geven weinig weg en hebben veel meer balbezit. Na verloop van tijd begint ARC er iets meer in te komen. Meer actie voor het doel, maar schoten blijven uit. Na ongeveer 25 minuten wordt een MVV speler in de 16 van ARC neergehaald. Na veel onduidelijk zowel bij de spelers als bij de trainers wordt er een indirecte vrije trap gegeven in de 16 meter. Deze wordt er goed ingeschoten door MVV: 1-0. Met deze stand gaan we ook de rust in.

De tweede helft begint ARC wat beter, maar de klasse van MVV overheerst nog steeds. Hetzelfde beeld als de eerste helft, maar ARC komt steeds beter in de wedstrijd. De Alphenaren komen dichter bij het doel van MVV, maar nog steeds is er geen fatsoenlijk schot op doel gevuurd. Hoe dichter we bij het einde kome, hoe meer de frustratie toeslaat aan beide kanten. Alles is goed hoorbaar door de galm van het stadion, dus dit is goed te merken. ARC zoekt naar de gelijkmaker (zelfs Caine komt mee in de corners), maar zonder resultaat. De wedstrijd eindigt in 1-0 voor MVV. Helaas zonder punten 2,5 uur terug naar huis. Een gefrustreerd ARC, maar een geweldige ervaring voor alle jongens!

Volgende week speelt ARC thuis om 12:15 tegen JVOZ uit Vlissingen. Na een hele gekke vorige wedstrijd (3-0 verloren) heeft ARC iets goed te maken en zijn ze natuurlijk uiterst gebrand om de 3 punten nu wel mee te nemen!