“Om te winnen moet je wel scoren”.. “Wie de meeste doelpunten maakt heeft gewonnen”

Onbekend

Met Wessel en Miguel op de blessurebank ( beterschap!) en de derde aanvaller nog afwezig (Beau en Tim vanuit de B2, bedankt dat jullie erbij waren) begonnen we de eerste competitiewedstrijd tegen Excelsior Maassluis (vanaf nu EM)

EM begon sterk. De eerste kans was al binnen de minuut maar Caine redde geweldig. Daarna werden we wakker en de volgende 10 minuten zag het er wel aardig uit met een licht overwicht van ARC . Een hoge pass bereikte Djemairo en die lobde hem heel beheerst over de uitlopende keeper heen.
1-0 voor ARC. Hierna werden we slordig met veel foutieve passes. EM kreeg de overhand. Ze kregen steeds meer kansen. Een schot werd nog geblokt door Caine maar in de rebound was hij kansloos. De terechte 1-1.
EM ging op zoek naar de volgende treffer en wij werden teruggedrongen op eigen helft.
Met veel geluk hielden wij de 1-1 tot aan de rust.

Ondanks de "donderspeech" in de rust werd het spel van ARC niet beter. EM bleef het overwicht houden en de 2-1 hing in de lucht. Maar wonder boven wonder kwam die niet.
Dan in de allerlaatste seconde van de wedstrijd, een vrije trap van EM. Heel EM kwam naar voren om de laatste kans te benutten. Dit mislukte. De bal werd door ARC naar voren gespeeld waar heel eenzaam Navaro stond, zonder EM spelers in zijn buurt! Hij kreeg de bal, sprintte naar het doel en schoot beheerst de 2-1 in. Een enorme ontlading zowel in als buiten het veld. De tegenstelling kon niet groter zijn. Blijdschap bij ARC en (terecht) een enorme kater bij EM.
De eerste punten zijn binnen voor ARC maar zoveel geluk als vandaag zullen we niet vaak meer hebben.

Verslag is van Wessel, foto's van Marjon, moeder van Jesper. Bedankt!