0 - 4

ARC JO17-1

2e divisie B

16 november 2019 12:00

Vandaag op naar het verre Nijmegen, dus onze jongens waren er al vroeg bij om met de bus te vertrekken. Na een uitstekende trainingsweek is het team gebrand om te winnen en de 3 punten naar Alphen aan den Rijn mee te nemen, maar N.E.C is niet de makkelijkste tegenstander. Na een 2.5 uur durende busreis, een relaxte boswandeling en een scherpe warming-up ging de wedstrijd beginnen.

De eerste helft liep wat stroef. Niet heel overtuigend voetbal, en de bal was meer op de helft van ARC dan andersom. De spitsen van NEC gingen vaak de diepte in waar de ARC verdedigers moeite mee hadden. Hierdoor kreeg NEC meer kansen, waaronder een schot voor open doel die net mis ging. Na ongeveer 20 minuten spelen komt er een voorzet van Daan aan de rechterkant. Even is er geen controle in de 16 bij NEC, en Jesper maakt hier optimale gebruik van: 0-1! Desalniettemin is het spelbeeld daarna zelf niet echt veranderd. Op het einde van de eerste helft geeft Julien nog wel een mooie steekpass naar Miguel die hem erin schiet, maar vervolgens wordt afgefloten voor buitenspel.

Het begin van de tweede helft weerspiegelt een beetje het spel van de eerste helft. Twijfelachtig, niet overtuigend van de kant van ARC. Naarmate de helft vordert verandert dit wel wat meer. ARC begint wat beter druk te zetten waardoor NEC het wat lastiger krijgt, en met resultaten. Na een goed druk moment van Djemairo steekt hij de bal op Navaro, die met een schitterend lobje de 2-0 op het bord zet. ARC wordt sterker, krijgt meer kansen en laat de rood-zwart kleuren voor zich spreken. Na een goede actie van Navaro op links legt hij de bal voor, wederom weer door gerommel in de 16 krijgt Jesper hem voor zijn voeten en staat de 3-0 vast! NEC krijgt het heel lastig, en daardoor beginnen ze wat meer fouten te maken. In de laatste 10 minuten geeft Yona een voorzet, die de keeper vangt maar toch weer loslaat. Hierdoor krijgt Navaro een opgelegde kans en is het 4-0! Even later klinkt het fluitsignaal en is de wedstrijd voorbij.

Een teamprestatie wordt dit genoemd. Na een uitstekende trainingsweek heeft ARC JO17-1 weer alles in hun eigen handen, en dat hebben wij zeker vandaag terug gezien. Volgende week moet ARC JO17-1 thuis tegen Spijkenisse JO17-1 om 12:15. Hopen dat we weer hetzelfde terug gaan zien. Klasse gedaan!

Verslag door Wessel Van de Voort, foto's, Wessel en Marjon, moeder van Jesper.