90'
Cem Sahin (penalty)

22 augustus 2020 14:30

Onbekend

ARC is duidelijk meer klaar voor de competitiestart dan Alphense Boys. Dat bleek zaterdagmiddag tijdens de eerste echte coronawedstrijd op sportpark Zegersloot. De formatie van Mark Evers won dik verdiend met 4-2 van de andere plaatselijke hoofdklasser. Evers lijkt over een brede selectie te beschikken en zal keuzes moeten gaan maken.

De bezoekers kwamen na zeven minuten nog wel op voorsprong. De bij de Boys teruggekeerde Tim de Rijk zette knap voor en Mike Mulder mocht wel heel gemakkelijk binnenkoppen. Drie minuten verder was de stand weer gelijk. De rappe nieuweling Lilinho Martins werd weggestuurd en wipte de bal behendig over doelman Daniel Furtak heen. Een Boys-speler voorkwam met de hand het doelpunt, maar Tren Drexhage liet de keeper vervolgens vanaf de stip kansloos.

In minuut negentien nam ARC de leiding. De pass van een andere opvallende nieuwkomer Arjan Ouwendijk op Lilinho Martins was slim en de afwerking beheerst. Diezelfde Martins had enkele minuten later voor de 3-1 kunnen zorgen toen hij na een misverstand achterin in zijn uppie op keeper Furtak af kon rennen, maar die plukte de bal van zijn voet. Datzelfde deed Aäron Balk aan de overkant bij Tarik Zaanani.

Op slag van rust kwam die 3-1 alsnog. Boys-speler Donovan Oliviera beging een wat al te stevige overtreding in het overigens sportieve duel en nadat arbiter Roelof Luinge een gele kaart had genoteerd zette Luuk Samsom zich achter de bal. Zijn vrije trap was niet eens al te best, maar verraste Furtak toch in de korte hoek.

Na de pauze gebeurde er niet al te veel meer. Wel vielen er nog twee doelpunten waarvan de 4-1 wel heel mooi was.  Thomas Lamberts, sterk spelend, was weer eens mee opgekomen en uit de door hem ingeleide aanval belandde de bal voor de voeten van de na rust in het veld gekomen Lionel Frederik. Die schoot weergaloos mooi raak. In de laatste minuut zag Luinge in een licht aan het shirt getrokken Joey Lauhouh een strafschop die door Sem Sahin werd benut, 4-2 dus.

Een mooi zege, behaald door een team waarvan de samenwerking groot is.