Hoofdklasse A

10 oktober 2020 14:30

Onbekend

Het was al net zo troosteloos als vorige week tegen FC ’s-Gravenzande. Stromende regen en erg koud was het in Capelle. Er was echter wel degelijk een niet onbelangrijk verschil. Deze keer kon ARC drie punten bijschrijven.

Echt overtuigend was het niet wat ARC liet zien. Aan strijdlust  ontbrak het absoluut niet, maar er ging wel heel veel mis. Veel passes kwamen niet aan , maar dat was ook aan de kant van de thuisploeg het geval. Ook daar was veel inzet en dat kostte de ploeg vijf gele kaarten, waarvan alleen in de eerste helft al vier. Bij ARC werden drie personen bekeurd. Joshua Kassels kreeg de voorkeur boven Tren Drexhage en achterin mocht Mo Fennich opdraven. Dat duurde echter niet lang. Na vijfentwintig minuten werd hij door Mark Evers al naar de kant gehaald. Hij had inmiddels een gele kaart op zijn naam en de trainer was van mening dat hij beter met Timo de Graaf verder kon gaan. De eerste enigszins serieuze kans ontstond in de zesde minuut. Lionel Frederik gooide er een solo’tje uit om vervolgens naast te schieten.

De thuisclub deed vijf minuten later voor het eerst van zich spreken. Uit een snel uitgevoerde aanval schoot Joseph Goncalves voorlangs. Kort daarna mocht Justin van Mullem uit een hoekschop vrij inkoppen, maar hij deed dat in de handen van Aäron Balk. De keeper voorkwam vijf minuten verder de 1-0 door de bal uit een vrije trap uit de hoek te tikken.ARC kreeg in de eerste helft nog één mogelijkheid. Op aangeven van Joshua Kassels schoot Arjan Ouwendijk tegen de reclameborden.

Enkele minuten voor de pauze kwam de Racing goed weg. Weer werd het gevaarlijk uit een hoekschop. Cas Knoester haalde de ingekopte bal van de doellijn.

Zeven minuten na de hervatting leek de 1-0 toch te vallen, maar Balk wist de grote kans van Eric Fortes onschadelijk te maken. Drie minuten na deze redding kwam ARC opeens aan de leiding. Deze keer was de combinatie Arjan Ouwendijk, Lilinho Martins da Silva wel prima. Ouwendijk rondde fraai af. Het was een van de echt vloeiende aanvallen van de bezoekers. Het veld werd oor de gestaag neerstromende regen steeds zwaarder en het spel aan beide kanten onnauwkeuriger. Het was alleen nog maar zwoegen geblazen. Invaller Vincent Tel deed nog wel een serieuze poging, maar de grootste kansen waren toch voor de gastheren. Balk liet zich echter, soms met het nodige geluk, niet meer passeren en de buit was binnen.

Een gestolen overwinning was het niet, maar een gelijkspel zou een wat meer terechte uitslag zijn geweest van deze matige wedstrijd.

Aäron Balk; Youri Duisterhof; Derek Prins; Neal Arnoldus; Arjan Ouwendijk; Cas Knoester; Lionel Frederik (67. Vincent Tel) Mohamed Fennich (26.Timo de Graaf); Joshua Kassels; Thomas Lamberts; Lilinho Martins da Silva (67.Tren Drexhage).

Verslag: Theo van Egmond

Foto's: ARC PR