40'

Hoofdklasse A

19 september 2020 14:30

Voetbalpropaganda op sportpark Zegersloot

DHSC bleek er zin in te hebben. Vanaf de aftrap zette de titelkandidaat, dat is de club met een stevig budget natuurlijk, druk en leek de ARC-defensie een moeilijke middag tegemoet te gaan. Dat was niet anders dan verwacht. Het gebeurde ook, maar het verassende was op deze heerlijke zonnige zaterdagmiddag 19 september 2020 dat de verdediging aan de andere kant het nog veel zwaarder zou gaan krijgen. Er ontpopte zich een van de meest enerverende en spannende wedstrijd op Zegersloot van de laatste jaren. Die uiteindelijk zou eindigen in 5-3 voor de thuisclub. Voor ARC dus.

Na zes minuten al moest Aäron Balk de door Carel van de Graaf van Buitenzorg Consultancy geschonken wedstrijdbal uit zijn doel stompen. Inmiddels had ARC een beetje vat gekregen op de bezoekers die vooral met lange diagonale ballen de rappe voorwaartsen in stelling trachtten te brengen. Zoveel vat zelfs dat na tien minuten de 1-0 en dus niet de 0-1 op het scorebord oplichtte. Uit een voorzet van de behendige Lionel Frederik kopte Tren Drexhage knap in, maar Niels Willemse bokste de bal uit zijn doel. Daar was Neal Arnoldus het meest attent en de niet verwachte goal was een feit. Arnoldus was met enkele keren balverlies onzeker begonnen, maar herstelde zich voortreffelijk. Lang hield de voorsprong geen stand. In minuut achttien kon de bal uit een vrije trap vanaf de rechterzijkant door Mike van Oostrom wel heel gemakkelijk worden ingekopt. Vervolgens ging het over en weer en was de Racing absoluut niet de underdog. Aäron Balk tikte een nieuwe kopbal knap over en ARC bombardeerde na een ruim half uur het doel van de opponent minuten lang. Arbiter Tijs Gommans uit Gouda verzuimde de thuisploeg in die fase een penalty te geven na overduidelijk hands. Het vernijn zat vervolgens in de taart van de eerste helft. De bal in de eenenveertigste minuut van Luuk Samsom op de op het juiste moment gestarte Arjan Ouwendijk was precies op maat en de wijze waarop deze de bal met een bekeken lob afrondde geniaal: 2-1 dus. Drie minuten verder werd het zelfs ook nog eens 3-1. Uit een slecht weggewerkte hoekschop was het opnieuw Ouwendijk die raak mikte.Maar dat was het nog niet. Dertig seconden verder was Youri Duisterhof zijn snelle tegenstander met nummer 77 en de naam Tijani Noslin even helemaal kwijt. Diens voorzet op Gokhan Yasar was op maat en de 3-2 een feit. Direct daarna, nog steeds in de eerste helft dus, kwam ARC heel goed weg toen de bal tegen de onderkant van de lat werd gepeerd. Het is dat de leidsman direct daarna toch het rustsignaal aankondigde anders zou het nog 3-3 geworden zijn ook.

De tweede helft zou door veel onderbrekingen vanwege blessures en kleine opstootjes enigszins rommelig worden, maar uiteindelijk zeker niet minder spectaculair. Verliezen van ARC wilde DHSC uiteraard niet en de gelijkmaker na tweeёnzeventig minuten kwam niet echt onverwacht. De manier waarop Tijani Noslin raak pegelde was grandioos. Het werd binnen de lijnen allengs grimmiger, vooral van de Utrechtse kant en na achtenzeventig minuten besloot arbiter Tijs Gommans toch maar eens geel te trekken. Dat had best eerder gekund. Kort daarna kwam ARC weer aan de leiding. Luuk Samson zette zich nabij de zijlijn achter de bal voor een vrije trap en die draaide door een kopbal van Tren Drexhage binnen: 4-3. Het was de beloning voor een ongekende veerkracht.  Daarna gebeurde er van alles wat de voetballiefhebber zich wensen kan. Twaalf extra minuten werden, volkomen terecht overigens, toegewezen. In die extra tijd voorkwam Balk tot tweemaal toe de gelijkmaker. In de elfde minuut van het toetje leken de gasten toch nog op gelijke hoogte te komen, maar de assistent van Gommans, en hij zelf ook niet, had niet geconstateerd dat de bal  de doellijn was gepasseerd. De counter die daarop volgde was gigantisch. De bal belandde op eigen helft bij invaller Lilhinho Martins. Die zette het op een lopen en kon door niemand meer worden achterhaald. De doelman was mee naar voren gesneld en was in geen velden of wegen meer te herkennen: 5-3 voor ARC.

Wat een wedstrijd zeg! Niet alleen gewonnen door teamwerk, geestdrift en passie, maar ook op kwaliteit.

Aäron Balk; Thomas Lamberts; Derek Prins; Timo de Graaf; Youri Duisterhof; Neal Arnoldus (85. Lilhinho Martins); Arjan Ouwendijk; Luuk Samsom; Tren Drexhage; Cas Knoester (66.Joshua Kassels); Lionel Frederik (80. Vincent Tel).

Verslag: Theo van Egmond

Foto's: Rob Koolstra