Makkelijke penalty's tegen verhinderen de eerste punten

Quick Boys JO17-1

Divisie 4 A

26 september 2020 12:15

G.J.P. (Geert) van der Meijs

Het geloof begint langzaam terug te komen in het team. Na een goede trainingsweek waren we gebrand om de eerste punten binnen te slepen in deze competitie. We begonnen de wedstrijd goed en gefocust en dank aan Thomas, Bjorn, Brent en Timon van JO16-1 om ons wederom te helpen.
Met netjes voetbal dwongen we QB op de eigen helft terug. We wisten goed druk te zetten, probeerden netjes op te bouwen en hielden het achter goed dicht. Na ruim een kwartier kwam de beloning. Pim zette goed druk op de verdediger van QB die die bal terug naar de keeper moest spelen. Wessel zette de keeper onder druk en wist de bal te veroveren en zo eindelijk de 1-0 te maken. Grote vreugde en opluchting binnen en buiten het team!
Vervolgens drukte de scheids zijn stempel op deze, verder sportieve en niet te harde wedstrijd, door ieder klein dingetje te bestraffen. Aanvoerders mochten niets meer zeggen: geel voor die van ons en zelfs rood voor de aanvoerder van QB.. Zonde en nergens voor nodig, vonden alle anderen op en rond het veld.
De 1e helft bleef er een licht overwicht en we hoopten dat we met 11 tegen 10 de tweede helft netjes konden uitspelen en zo de eerste overwinning te pakken.
Na de rust was het echter QB dat alles op alles ging zetten en na 10 minuten in de 2e helft slalomde een aanvaller van hen dwars door onze verdediging heen en rondde zijn actie af met een doelpunt. : 1-1.
Nog niets aan de hand totdat de scheids in 5 minuten 2 strafschoppen wel heel erg makkelijk aan QB gaf. Die werden er overigens perfect ingeschoten. Langs de lijn werd er door een QB fan geopperd dat dit compensatie was voor de makkelijke rode kaart de 1e helft, maar dat laat ik in het midden.
Gevolg was wel dat we nu weer achter stonden: 1-3. Waar afgelopen weken de koppies gingen hangen werd er nu echter vol gezocht naar de aansluitingstreffer. De ene aanval na de andere volgde en het was wachten op de 2-3. Kansen kregen we genoeg maar de scherpte en het geluk was deze wedstrijd niet aan onze zijde. Zo bleef het 1-3. Heel jammer maar knap van QB, dat moeten we toegeven.
We zijn nu dicht bij de 1e punten, mannen, jullie zijn op de goede weg. Dit gaat echt beloond worden!