Buitenveldert sc. JO17-1

Divisie 4 A

5 september 2020 12:15

De eerste competitiewedstrijd zit erop. Een leerzame, want er kan nog veel verbeterd worden.

Onze tegenstander Buitenveldert had een prima voorbereiding gehad met goede resultaten tegen BVO's. Maar ook een zware nederlaag in de beker. Zij waren, koste wat het kost, gebrand op een mooi resultaat.
Wij natuurlijk ook. De voorbereiding ging redelijk en tegen een 1e divisionist verliezen in de beker is geen schande.
Helaas hebben we 3 afwezigen (sterkte en beterschap) Onze toch al smalle basis werd vandaag aangevuld door Bjorn (top en thnx!) en reservekeeper Brent ( geweldig dat je ons wilt assisteren), beiden van JO16-1.

De 1e helft verliep voor beide teams moeizaam. Buitenveldert speelde volledig op de counter met alleen maar lange ballen naar voren. Daar stonden hun beste spelers, behendige en snelle aanvallers, die het onze verdedigers regelmatig lastig maakten. ARC, dat wel wilde opbouwen, liep mede hierdoor tegen een muur van verdedigers. We hadden moeite om de ruimte te vinden en kansen te creëren.

De beste kansjes waren voor Buitenveldert en uit een van de counters viel na ca 20 minuten de 0-1.
Dit was ook de ruststand.

De tweede helft een wat meer aanvallend ARC. Buitenveldert trok zich nu helemaal terug rond de eigen 16m, alles om de " 0" achter vast te houden.
We beleven echter zoeken naar de ruimte.
Halverwege de 2e helft was het Brent die vanaf links scherp voorgaf, Wessel bereikte, die de bal naar Daan ketste. Deze wist wel raad hiermee en maakte de gelijkmaker: 1-1.

Dit zou een verdiende uitslag geweest zijn.
Toch was het in een van de laatste minuten weer een snelle counter die voor de 1-2 zorgde.
Jammer, hier had voor ons toch meer in gezeten.
Op naar Drachten volgende week om de eerste punten binnen te halen!