Divisie 4 A

10 oktober 2020 13:00

Be Quick 1887, uit in Haren, Groningen. “Uit” . Dat betekent vroeg op, een busreis van ruim 2,5 uur en kijken of we progressie van de afgelopen weken kunnen voortzetten. De busreis verliep voorspoedig en ruim op tijd kwamen wij bij Be Quick aan.

De warming up voltrok zich tijdens een regen en hagelbui met een flinke wind. Maar de mannen waren tot op het bot gemotiveerd om hier vandaag een topprestatie neer te zetten.

Onze vlaggenist Terry ( Top gedaan, bedankt!) werd aan de overkant geassisteerd door een oud Groningse prof keeper, Bas Roorda, wiens zoon reserve keeper was van Be Quick (vanaf nu BQ).

Meteen in de eerste minuten zet ARC hoog druk waardoor Be Quick wordt overrompeld. Het vervolg hiervan is dat ARC heer en baas is op de helft van de tegenstander. Na een pass van Wessel krijgt Beau de bal aan de rechterkant en tikt de bal langs de linksback. Deze kan Beau niet stoppen en haalt hem neer in de 16 meter: penalty! Deze wordt door Coen benut waardoor ARC al vroeg op voorsprong komt.

Naast best wel verzorgd spel van BQ blijven wij opbouwend de aanval zoeken. ARC krijgt een corner waar Beau achter gaat staan. Hij geeft hem voor, maar deze krult , mede door de wind, meteen verrassend in de goal waardoor ARC op 2-0 komt! De rest van de 1e helft blijft het wel oppassen want BQ komt regelmatig met een extra aanvaller opzetten maar ,mede dankzij goed ingrijpen en een beetje geluk blijft het 2-0 bij rust.

De 2e helft wordt een fanatiek BQ verwacht en dat gebeurt ook. Na 5 munten krijgt BQ een corner. De corner wordt genomen en deze wordt uitstekend ingekopt waardoor het nu 2-1 staat. Het gaat er nog enorm op spannen!

Nu pas zie je hoeveel ARC gegroeid is afgelopen weken. De koppies gaan niet hangen en de aanval wordt weer opgezocht. Dat resulteert in een aantal  mooie acties en aanvallen.

Na een grote kans van Pim die rakelings naast het doel gaat krijgt ARC weer een corner. Beau gaat er natuurlijk weer achterstaan en geeft hem voor,. Deze wordt door Coen over de keeper heen gekopt en ARC staat 3-1 voor!

Met de moed der wanhoop probeert QB met lange ballen en “ hoog voor de pot” de aansluitingstreffer te forceren. Maar de mannen achter houden stand.

Dan is het toch weer ARC. Na goed doorzetten van Wessel aan de rechterkant geeft hij de bal voor bij de 2e paal waar Sem gepositioneerd staat. Deze schiet hem er goed in waardoor ARC op 4-1 komt. Na 4 maanden geen wedstrijd is de ontlading bij hem enorm. Gaaf om te zien ( zie foto’s)

BQ wil zich echter niet gewonnen geven. Ze blijven met lange ballen naar voren spelen en bij iedere aanval wordt er van de lijn aangemoedigd dat ze de bal voor het doel moeten geven.

Na een voorzet van rechts staat een speler van Be Quick vrij en schiet hem er met een volley erin, waardoor het 4-2 staat. Dit zorgt natuurlijk voor veel druk naar voren van Be Quick, waardoor ARC op hun eigen helft terug wordt gedrongen.

We weten echter slim de wedstrijd uit te spelen en na bijna 10 minuten extra tijd fluit de prima leidende scheids af. Een geweldige teamprestatie van Caine, Beau, Coen, Kas, Brent, Tim, Bjorn, Sem, Pim,  Wessel, Daan en de prima ingevallen Levi, Nasserdin en Lucas.

En complimenten aan de trainers Donald en Frans, die, na een zeer ongelukkige seizoensstart, het team weer op de rails hebben gekregen. Op de terugweg nog verdiend even ge”mac’t en verder dit weekend nagenieten.

Overigens: als je naar de stand in de competitie kijkt: de eerste 4 teams gaan voor de promotieronde spelen. Wij staan 7e maar met slechts 1 punt achterstand op nummer 4. Dus we gaan er gewoon voor!

Gefeliciteerd kanjers en hou dit vol, jullie kunnen het!

(verslag, Wessel en Bert, Foto's, Bert Van de Voort)