ARC JO17-1

Divisie 4 A

12 september 2020 12:30

Vandaag de 1 na verste uitwedstrijd, op naar Friesland, Drachtse Boys.

Met 3 geblesseerden en 1 geschorste hebben we wederom steun gehad van Bjorn en Jelte van 16-1 en is Levi vanuit 17-2 bij ons aangesloten. Top!

Na ruim 2 uur coronaproef de busreis te hebben volbracht
( de speler die zich verslapen had werd wat sneller door zijn ouders gebracht  ) begonnen we een kwartier te laat. Deze keer door het uitlopen van de wedstrijd ervoor.

Vooraf had de scheids al heel duidelijk gemaakt hoe hij het allemaal wilde hebben en dat leverde in de wedstrijd wat leermomenten op. De 1e helft verliep voor ons niet echt denderend. Drachtse Boys (vanaf nu DB) liet zien dat ze lekker konden voetballen en zochten de aanval op. Na een van die aanvallen had Caine de bal iets langer dan 6 seconden in zijn handen. Fout natuurlijk, en dat klopt ( leermomentje!), dus een indirecte vrije trap in de 16m. Gelukkig ging die hoog over maar het was duidelijk: de KNVB regels werden optimaal gehanteerd.
Of het aan de schrik van de strakke hantering van de regels of aan de verre busreis lag, zullen we nooit weten, maar het team leek van slag. Veel balverlies, ook op kwetsbare momenten en bij twee van dat soort momenten wist DB optimaal te profiteren: 2-0.
Omdat we in alle linies op dat moment slagkracht misten was de 3-0 in de 1e helft niet eens helemaal onterecht. Enig pluspuntje was dat Caine vlak voor rust zijn eigen veroorzaakte strafschop wist te stoppen.

De 2e helft wist uiteindelijk DB de 4-0 te scoren en ondanks dat het geen heftige wedstrijd was kregen wij enkele- voor ons onduidelijke- gele kaarten. Plots moest onze aanvoerder het veld verlaten met een rode kaart. Verwarring alom want wat was er nu aan de hand. Bleek dat hij 10 minuten eerder al zijn 2e gele kaart had ontvangen maar dat dat de scheids was ontgaan. Toen die er wel achterkwam, moest de verbijsterde aanvoerder alsnog het veld verlaten. Tja, niets menselijks is ons allen vreemd.

Het positieve was dat we voor het eerst echt pissig en fel werden en prompt leidde dit tot een doelpunt van Bjorn na een mooie aanval: 4-1.

Daarna nog een geheugensteuntje: je mag 5 x wisselen binnen 3 wisselmomenten. Hadden we maar zoveel wissels😉.

Ons doelpunt was gelijk ons laatste wapenfeit en ondanks dat DB nog wat kansjes kreeg bleef het 4-1. Een zeer terechte overwinning van DB en werk aan de winkel bij ARC.

Drie geblesseerden en twee geschorsten in een selectie van 15 man. Dé kans voor dit team om mentaal te laten zien dat ze bij al deze tegenslagen het koppie omhoog houden.
Een pittige uitdaging, Donald en Frans maar hoe mooi moet het zijn als dit gaat lukken! Heel veel succes en sterkte mannen!