ARC JO19-1

Divisie 1 A

26 september 2020 11:00

W. (Wessel) ten Damme

Zaterdag 26 september de vierde speeldag voor ARC O19-1, in en tegen koploper FC Lisse O19-1. De eerste 3 competitie wedstrijden gingen verloren dus vandaag moeten er punten worden gepakt. Om 11.00 uur begon een gemotiveerd ARC aan de wedstrijd, met dit keer een basisplaats voor Amine op het middenveld. Lisse trapt af en valt aan over links, de linksbuiten legt de bal breed en een middenvelder van Lisse schiet vanaf een meter of 20 strak in het kruis, 1-0. Direct al een behoorlijke domper voor ARC die na deze goal van alles probeert maar geen grip op de wedstrijd kan krijgen. De wedstrijd speelt zich vooral af op het middenveld, alleen is Lisse veel feller en agressiever en winnen bijna alle duels. Dit resulteert uiteindelijk tot de 2-0, hierna breekt vrij snel de rust aan. Na rust een heel ander spelbeeld. Amine heeft plaats moeten maken voor Senna daardoor en is Kevin doorgeschoven naar het middenveld voor meer agressie. Dit pakt goed uit. ARC is veel agressiever en wint nu bijna elk duel. Het enige wat Lisse nog kan doen is verdedigen met sporadisch een counter. Uit een van deze counters moet Thimo aan de noodrem trekken en krijgt Lisse op ca. 20 meter van de goal een vrije trap. Helaas heeft Lisse een specialist, en die schiet onberispelijk de 3-0 binnen. Direct na deze goal komen er frisse buitenspelers in, Navarro en Jay. Vooral Jay valt goed in het sticht herhaaldelijk gevaar door zijn snelheid. Uit een van deze aanvallen krijgt Kevin de bal op links, die zoekt de achterlijn op en geeft werkelijk een fantastische voorzet die Thimo kan inknikken 3-1. Na deze goal volgen er nog wel enkele mogelijkheden maar het zit op dit moment niet mee, de wedstrijd gaat met 3-1 verloren, helaas. Toch op basis van de tweede helft waarin er goed en agressief gevoetbald werd geeft dit weer hoop voor de komende wedstrijden. De volgende wedstrijd is as. zaterdag op Zegersloot. Dan is IJsselmeervogels de tegenstander. Op basis het vertoonde spel in de tweede helft tegen FC Lisse, moeten er tegen IJsselmeervogels volop de kans liggen om de eerste “zo” belangrijke 3 punten binnen te slepen.

Door Senna Key en ook dank aan de maker van de prachtige foto’s, de vader van Jesper, René Savenije.