ARC JO16-1

Divisie 6 A

3 oktober 2020 10:00

D.R. (Dean) Cummins

Na afgelopen woensdag met 7-0 gewonnen te hebben van Roda'23 was er wat meer zelfvertouwen aangemaakt. Roda'23 kwam er niet aan te pas.
2x Morris, Thomas, 2x Bilal, Thom en Thijmen waren de doelpuntenmakers.

We gingen dus met frisse moed naar Lisse toe. Lisse is eigenlijk altijd wel een angstgegner van ons. Vorig jaar gaven we nog een drie nul voorsprong uit handen en dat zou vandaag toch hopelijk niet gaan gebeuren. Mohammed wilde heel graag vlaggen dus Ibrahim had geluk, dit ook omdat het de hele wedstrijd regende.

De eerste helft hebben we echt heel goed voetbal gezien. In de 4e minuut lag de bal er al in. Adil speelde Bilal aan  en als en echte spits schoot hij raak. Na nog wat doelpogingen van Thom, Timon, Rens, Adil  werd de 0-2 in de 24ste minuut door Bilal gemaakt. Na een zeer mooie dieptebal van Thom schoot Bilal met een geweldige stift de 0-2 erin. We gingen met een gerust gevoel de rust in na een top 1e helft gespeeld te hebben.

FC Lisse was niet van plan om het al op te geven. Ze begonnen sterk aan de 2e helft en in de 53ste minuut kregen ze hun eerste kans. De aanvaller schoot naast maar dit was wel een waarschuwing. De eerste helft waren alle 2e ballen van ons en nu was dit omgekeerd. Ze waren een stukje agressiever dan onze jongens en het was wachten op de 1-2. 2 minuten later was het al zover. Hun snelle nummer 9 schoot de bal prima in de rechter bovenhoek. FC Lisse ging er echt weer in geloven en zag ook bijna de 2-2 binnen de palen verdwijnen echter was onze keeper Brent diegene die de bal er goed uithield. De meeste ouders zaten met erg veel spanning in hun lijf te kijken want de 2-2 hing in de lucht. Adil werd gewisseld voor Bradley en 4 minuten voor tijd was het Loet die Thom mocht vervangen. Na een goede aktie van Loet kregen we een corner die Bas goed voorgaf. Nog maar koud in het veld was het Loet die de 1-3 inkopte. Hij kopte via de grond de bal erin. Vreugde bij spelers, ouders en de trainers. FC Lisse gaf het op met nog 3 minuten op de klok.

6 punten in 3 dagen is niet verkeerd. Woensdag gaan we voor de 9 punten. Na regen komt zoneschijn.

Door: Jeroen Meijer