1e winst in "Corona Cup"

ARC JO19/JO17/JO16-1 toernooi

20 februari 2021 14:00

Na een week sneeuwpret en -10 naar zon en +15 graden eens kijken hoe de koppies staan. Voor het eerst sinds 2 jaar weer een wedstrijd op echt gras.
Het zou vandaag vooral een mentale wedstrijd worden. Probeer de tegenstander niet te onderschatten. In dit soort wedstrijden kunnen wij eigenlijk alleen maar verliezen en 17-2 alleen maar winnen.
Voor ons dus belangrijk om snel te scoren en dat verder goed uit te bouwen. Dat viel echter tegen. Een taai 17-2 wilde onder geen beding (flink) verliezen en de koppies daar stonden op scherp.
Natuurlijk zat er verschil en waren wij voor het grootste gedeelte de bovenliggende partij. Maar het zou niet zomaar een makkelijke overwinning worden. Echte kansen creëerden we weinig en achterin was het best wel opletten bij de counters.
De laatste 5 minuten zowaar een offensief van JO17-1 maar net op het moment dat de 1-0 er leek aan te komen floot de scheids voor de rust.
Zo bleef het de eerste helft 0-0.
De tweede helft vertoonde de eerste 25 minuten eenzelfde beeld. JO17-2 kreeg echter 2 grote kansen en het was aan de alertheid van Caine te danken dat we niet achter kwamen.
Dan eindelijk, een solo van Bjorn die op het laatst afgaf aan Daan. Deze wist met een hard schot van dichtbij de 1-0 te maken.
Daarmee was eindelijk het verzet gebroken.
Vlak daarna, Beau gooit in op Wessel, die draait netjes weg en geeft de bal door aan Sem. Die knalt hem er lekker in: 2-0.
Ondertussen was Levi na een blessure weer voor de laatste minuten in het veld gekomen. Hij had er duidelijk zin in.
De volgende aanval, Coen schiet naar Wessel, die geeft voor en Levi weet de bal netjes in te schieten: 3-0.
Zo werd het uiteindelijk 3-0. Prima partij van 17-2 en voor ons: de "0" gehouden als meest positieve van vandaag. Wel weer heerlijk dat de jongens konden voetballen en top dat dit toernooi georganiseerd is!