2e winst in de ARC Corona Cup!

ARC JO19/JO17/JO16-1 toernooi

27 februari 2021 14:00

De tweede week van de Corona Cup staat op ons te wachten, met deze keer een wedstrijd tussen de O19-5 en de 017-1. Vorige week had de O17 met 3-0 gewonnen van de O17-2, wat betekent dat ze voor deze wedstrijd mede aan kop in de poule staan. De 019-5 daarentegen heeft 1 wedstrijd meer gespeeld in het toernooi waarvan 2 verloren en 1 gewonnen. Hierdoor staan ze dus op gelijke hoogte, waardoor het zeker een spannende wedstrijd is die de stand kan beïnvloeden.

Als de wedstrijd start zien we hier een licht overwicht van de O17. Door veel balbezit te houden maken ze het de O19 redelijk lastig, maar dit zorgt niet direct voor kansen omdat de O19 het achterin goed dicht houdt. Na ongeveer 10 minuten in de wedstrijd krijgt Lucas de bal en geeft de bal voor; echter wordt deze tegen de hand van de speler van de O19 aangeschoten wat resulteert in een penalty. Coen gaat achter de bal staan en schiet op doel maar de penalty wordt gestopt door de keeper van de O19, waarmee hij ervoor zorgt dat zijn team overeind blijft. Echter veranderd er niet veel aan het wedstrijdbeeld; de O17 beheerst het spel en maakt veel gebruik van de ruimte achter de verdediging van de tegenstander. Hieruit resulteert een diepe bal op Wessel, die net wordt onderschept door de lange verdediger van de O19. De bal wordt hierdoor naar de hoek geschopt en na een gewonnen duel door de O17 wordt de voorzet gegeven. Na veel gerommel in de 16 krijgt Sem de bal voor zijn voeten van dichtbij en schiet hij hem erin: 1-0!
Door dit doelpunt zet de O17 extra gas en wordt het spel veruit gedomineerd op de helft van de tegenstander. Lucas wordt vanaf links diep gestuurd wat resulteert in een 1 op 1 met de keeper. Deze wint de keeper, maar de bal wordt tegen Lucas aangeschopt wat ervoor zorgt dat de bal rustig in het net rolt (Lucas zijn eerste goal in ruim 5 jaar): 2-0! De 1e helft wordt afgesloten met Lucas die wederom weer diep wordt gestuurd vanaf links naarmate hij hem prima voorgeeft op Wessel. Na een kopbal op de lat weet hij in 2e instantie wel het net te vinden: 3-0. Hiermee gaan we de rust in.

In de tweede helft zien we dat de O19 in de eerste minuten wat beter start. Het balbezit is wat eerlijker verdeeld en er worden ook kansen gecreëerd door de aanvallers van het team. Desalniettemin krijgt de O17 veel kansen die keer op keer niet worden benut wat de spanning in de wedstrijd houdt. Na ongeveer 20 minuten zonder een goal wordt de snelle spits van de O19 in actie gezet na een steekbal en staat hij na een paar seconden 1 op 1 met Brent (dankjewel voor het meedoen!). De spits wil langs Brent gaan maar helaas botsen ze op elkaar waardoor Brent voor een tijdje even uitgeschakeld is. Omdat de O17 geen reserve keeper heeft wordt Sem op doel gezet voor een paar minuten. Ongeveer 5 minuten na het ongeval krijgt de O19 een corner. Deze komt hoog in de lucht en wordt in eerste instantie gegrepen door Sem, maar helaas wordt deze weer losgelaten waardoor de O19 voor open doel kan scoren: 3-1. De spanning is weer een beetje terug in de wedstrijd!

Een extra doelpunt verandert verder niet het spelbeeld wat we al de hele helft zien. De O17 heeft veel balbezit en veel kansen, alleen lukt het maar niet om de bal in het net te krijgen. Een kans op de paal, lat en op de keeper in korte tijd zijn hier voorbeelden van. Desalniettemin kan de O19 prima meedoen op het niveau en weten ze zich goed staande te houden tegen de opkomende druk van de O17. Ongeveer 20 minuten voor het einde van de wedstrijd weet Nasser de bal te onderscheppen. Na een korte dribbel naar het doel waarmee hij de verdedigers passeert weet hij wel te scoren en de stand op 4-1 te zetten. Niet al te lang daarna krijgt Sem nog een schietkans in de 16 en maakt hij dit in 2e instantie goed af: 5-1. Hiermee eindigt ook de wedstrijd.

Conclusie van de wedstrijd: veel balbezit en veel te veel kansen voor de O17. De O19 speelde verder zeker niet een verkeerde wedstrijd en weerde zich goed tegen de O17. Een leuke wedstrijd om naar te kijken vanaf beide kanten!