JO17-1 op stoom!

ARC JO19/JO17/JO16-1 toernooi

6 maart 2021 14:00

Vandaag de 3e wedstrijd in dit " seizoen" tegen ARC JO19-3.. De eerste met 5-2 gewonnen, de 2e was best pittig en met moeite werd het 1-0. We waren dus gewaarschuwd dat het vandaag een pittige pot kon worden.
Trainer Donald was helaas afwezig ivm privé omstandigheden. Sterkte Donald! Aan trainer Frans de taak om de jongens gefocust te krijgen vandaag.
En dat lukte. JO17 pakte het gelijk goed op en zocht met rust en goed combinatievoetbal de aanval op.
Na ruim 15 minuten krijgt Lucas de bal aan de linkerkant en maakt een actie naar binnen. Hierna geeft hij een goede steekbal op Tim die in de 16 meter wordt aangespeeld en ook weet te draaien. Hij weet van deze kans gebruik te maken en schiet hiermee de 1-0 binnen.
Nog geen 5 minuten later, O17 weet de bal te veroveren waarmee meteen een snelle counter wordt opgezet. Na een goede dieptebal van Björn geeft Wessel de bal voor op Pim die hem erin weet te schieten: 2-0. Zo, dit is de snelste voorsprong van de afgelopen wedstrijden.
Waren wij vandaag zoveel beter of was JO19-3 iets minder gemotiveerd? Duidelijk was wel een groter overwicht van JO17-1 dan afgelopen keren tegen JO19-3.
Dan na ruim een half uur: Beau krijgt de bal aan de rechterkant en na een korte actie geeft hij hem voor op Levi. Na een schot op de keeper van Levi krijgt hij een rebound en weet hij de bal om de keeper heen te passen. Vervolgens loopt hij zelf makkelijk de bal binnen en zorgt hij voor de 3-0.
Dit is ook de ruststand.
De tweede helft wel goed focus van O17, de kansen werden gecreëerd maar het geluk op een goede afronding was er niet.
Dan halverwege de 2e helft: Na een goede steekbal vanuit het middenveld van de O17 weet Levi vanuit de kluts de bal mee te nemen naar een 1 op 1 met de keeper. Hij besluit de bal af te leggen op Nasser die is meegelopen die de bal in het net schiet: 4-0.
Een schot op de paal en een schot voor open doel waren de laatste wapenfeiten maar dus zonder succes. Aan de andere kant had Brent ( die Caine al 2 wedstrijden vervangt) wederom de " 0" vastgehouden. Dank!
Eindstand 4-0.
Een goede wedstrijd van JO17-1 en op stoom voor de " CoronaCup!