Dubbele Coronadip

ARC JO19/JO17/JO16-1 toernooi

27 maart 2021 14:00

Nadat we vorige week tegen onze eerste nederlaag aanliepen, 1-2 tegen JO19-2, een wedstrijd vol met gemiste kansen van onze kant en een effectief JO19-2, vandaag tegen JO19-5.

Nou ja, 19-5, eigenlijk JO19-3,5:  JO19-2 was gedeeltelijk aangeschoven en zij hadden de smaak van de overwinning tegen ons te pakken.

Het waaide hard vandaag op veld 7, gras, en dat maakte het voor ons wat lastiger dan voor JO19-5. Waar wij al combinerend de weg naar het doel probeerden te vinden en een veldoverwicht creëerden knalde JO19-5 de bal lekker met de wind mee naar voren voor de counter.

Ook vandaag hadden we moeite met de afronding. Tot aan het doel kwamen we maar het scoren….Daarnaast was er natuurlijk goed keeperswerk van JO19-5.

Halverwege de 1e helft leden we op het middenveld balverlies en waren we te laat met de omschakeling. Hierdoor werd iemand binnen de 16m neergehaald-  de bal spelen, volgens de veroorzaker- . Maar in de voetbalwereld geldt: De scheids heeft echter altijd gelijk. De pingel werd netjes ingeschoten: 0-1. Nog wat na mopperend waren we even niet bij de les en JO19-5 profiteerde hier optimaal van door binnen enkele minuten de 0-2 aan te tekenen. Dit was ook de ruststand.

In de rust probeerde de vervangende coach Jeroen ( dank) het team weer op de rails te krijgen en de eerste minuten leek dat prima te lukken.. Enkele mooie kansen die er niet ingingen maar na 5 min een prima aanval, opgezet door Wessel, door naar Beau die hem goed voorgaf en Tim die hem er lekker in kopte. Zo werd het 1-2.

Dan verwacht je door te drukken, de gelijkmaker te maken en erop en erover.. helaas lukte het niet om de bal in het doel te krijgen. Het spel werd slordiger en gehaast. Dan maar wat meer risico achterin en zelfs Caine even in de aanval.

Helaas gebeurt dan wat je niet wilt, JO19-5 wist 2x te scoren door de (zelfbenoemde) supersnelle buitenspeler.

Zo werd het, wat geflatteerd maar wel terecht als je naar de efficiency kijkt, 1-4.