Voorlopige selecties JO18-1 en JO17-1 in de Coronacup van beide kanten belicht

ARC JO19/JO17/JO16-1 toernooi

24 april 2021 14:00

Eerst het verslag vanuit de nieuwe JO17-1, daaronder het verhaal van de nieuwe JO18-1. Foto's van JO18-1, Bert Vd Voort

Zaterdag 24 april speelde de voorselectie van de nieuwe JO17-1 tegen de voorselectie van de nieuwe JO18-1. Het beloofde een spannende pot te worden waar de jongens van de JO17-1 veel weerstand konden verwachten van de nieuwelingen aan de JO18-1 zijde.
Stipt 14.00 uur klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Overgaag. Het was even aftasten maar na 2 minuten konden we de eerste kans noteren. Echter stond Thom buitenspel en ging de vrije doortocht niet door. Er lag met name ruimte achter de verdediging van de tegenstander. Dat wordt met goed positiespel goed uitgebuit en resulteerde in kansjes voor het jongste team van het veld. Daarentegen wist de JO18-1 weer een speldenprikje uit te delen bij het doel van Brent. Maar na de 20e minuut had het toch 1-0 moeten staan voor de JO17-1. Loet weet goed door te breken aan de rechterkant en met een goede strakke voorzet Thom te bereiken in het 16 meter gebied. Hij vergat echter de trekker over te halen. Ook Amine weet 3 minuten later een honderd procent kans niet te benutten. JO18-1 wist vaak moeilijk voetballend door te breken. Maar als ze dan door de compacte verdediging, onder leiding van Thomas, braken was het ook gelijk gevaarlijk. Zo ook in de 36e minuut, waar de tegenspeler op randje 16 hard uithaalt en de JO18-1 op een 1-0 voorsprong komt. Tevens de ruststand nadat de JO18-1 nog een doelpunt zag afgekeurd worden wegens buitenspel.
5 wijzigingen in het elftal van Marcel van Dijk bij aanvang van de 2e helft. Die overigens ongelukkig begon voor Thomas. Hij maakte een onhandige duwbeweging naar zijn tegenstander en de scheidsrechter, die niet echt op de hand van de JO17-1 was, wees naar de stip. De strafschop werd keurig benut en liet Jelte kansloos. De 2-0 was daarmee een feit.  Lang kon de JO17-1 het uitstekende spel van de eerste helft niet vol houden. De omzetting in tactiek bij de JO18-1 was te machtig voor de ploeg in het grijs. Wel konden we nog schoten zien van Bas en Bilal en een discutabel penaltymoment waarin de goed spelende Morris onderuit werd gehaald. De penalty kwam er niet en de JO18-1 jongens deden er de laatste 10 minuten nog een schepje bovenop. Zo kon Jelte, ondanks prima reddingen, niet voorkomen dat er in de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog 3 tegendoelpunten vielen. Dit betekende een 5-0 nederlaag. Een leerzame oefenpot waarin de jongens van de JO17-1 worden geprezen in de volharding van het voetballend opbouwen. Ook complimenten naar de JO18-1 die aantraden met veel nieuwe spelers en toch nog overtuigend wisten te winnen. Op naar weer een nieuwe trainingsweek waarin Marcel en Edo de jongens weer klaarstomen voor een nieuwe wedstrijd op de velden van ARC. Als er geen tussentijdse veranderingen optreden dan staat voor zaterdag as. de oefenpartij tegen O17-2 op het programma.

Door JvO

Vanuit  JO18-1( Verslag Wessel Vd Voort)
Met het nieuwe voorlopige JO18 selectie team is de eerste wedstrijd een feit, deze keer tegen de nieuwe voorlopige O17 onder leiding van een nieuwe trainer. Bij de O18 sluiten 3 stagespelers aan (David, Dany en Patrick, bedankt voor het meedoen) die het team goed kunnen versterken.
Na een uitgebreide wedstrijdbespreking ging de wedstrijd van start.
In de eerste helft ging het gelijk op. JO17 was vooral sterk in de opbouw doordat ze met 5 man achterin speelden, waardoor ze bijna altijd met een extra man stonden in de verdediging tegenover de JO18. Er werden veel kansen gecreëerd aan beide kanten: twee 1-op 1’s voor de JO17 en een goal die werd afgefloten voor buitenspel van de JO18. De wedstrijd ging gelijk op met het balbezit redelijk verdeeld aan beide kanten. Na ongeveer 25 minuten krijgt Nasser de bal buiten de 16 meter en schiet deze hard in de linkerhoek waardoor JO18 op 1-0 komt. Hier verandert het wedstrijdbeeld echter niet van, waardoor dit ook de ruststand is.
Al snel in de tweede helft krijgt JO18 een corner op de helft van de tegenstander. Als deze wordt genomen, wordt Tim in de rug geduwd en hier fluit de scheids voor: penalty! Na veel protest wordt deze uiteindelijk genomen door Daan en schiet hij de 2-0 goed binnen. Hierna krijgt de JO18 een boost en wordt er veel gespeeld op de helft van de tegenstander. Door middel van goed druk zetten van Beau weet hij zichzelf los te maken van zijn tegenstander en geeft hij een goede lage voorzet vanaf rechts. Wessel weet deze in te tikken: 3-0. Even later zet Daan goed druk op het middenveld en schiet hij de bal naar voren waar Wessel achteraan rent. Hierdoor komt hij in een 1 op 1 en lobt hij hem over de keeper van de JO17 heen: 4-0! De wedstrijd eindigt met Lucas die een goede dieptebal krijgt waardoor hij oog in oog komt te staan met de keeper. Deze schiet hij rustig binnen waardoor de stand op 5-0 wordt gezet. Zijn 2e doelpunt al dit seizoen!
Een goede wedstrijd aan de kant van de JO18, maar zeker ook een goede en technische tegenstander!
Binnenkort hopen we de naam van de nieuwe trainer van JO18-1 en het begeleidingsteam bekend te kunnen maken.