ARC 1 benut kansen niet en verliest opnieuw

FC 's-Gravenzande

Hoofdklasse A

23 april 2022 14:30

mevr V.P.J. Peeters

Natuurlijk, het kan nog altijd, maar het ziet er toch wel naar uit dat ARC een verrassend kampioenschap kan vergeten. In zes wedstrijden vijf punten plus een minder doelsaldo wegwerken ten opzichte van Capelle lijkt schier onmogelijk. Tussen ARC en de lijstaanvoerder bevindt zich ook nog eens het opeens in vorm zijnde FC Rijnvogels, dat Rijsoord met maar liefst 0-10 verpletterde.  Capelle en FC Rijnvogels komen nog naar sportpark Zegersloot, dus er kan nog wel het een en ander gebeuren, maar realistisch is dat niet na de tweede nederlaag op een rij van de Racing.

FC ’s-Gravenzande is al jaren een moeilijke tegenstander voor ARC en dat geldt ook na vandaag. De bezoekers hebben echt geen wonderploeg, maar wel een slimme en wonnen met 2-0. Die nederlaag kunnen Mark Evers en zijn discipelen zich zelf aanrekenen, want die was beslist niet nodig. Maar als je de kansen niet benut en de tegenstander de schaarse wel, delf je het onderspit.

De thuisclub begon eigenlijk uitstekend en hoopvol. Een minuut of twintig kwamen de gasten er niet aan ter pas. De defensie van de visite oogde niet bepaald degelijk en ARC kreeg veel ruimte om aan te vallen. De eerste grote kans was er al na drie minuten, maar Matthijs de Oude wist een mooie aanval via Yassin Kaabouni en Arjan Ouwendijk niet doeltreffend af te ronden. Dat lukte hem een kwartier verder ook niet toen hij in plaats van voor eigen succes te gaan de bal breed legde op niemand. Zes minuten daarna lag opeens de 0-1 achter Aaron Balk. De roodzwarte defensie liet zich we heel gemakkelijk in de luren leggen en Frank Broos kon simpel zijn tweeentwintigste goal van het seizoen binnen schieten. Niet veel later werd het bijna nog 0-2 ook. Bij die twee kansen bleef het wat FC ’s-Gravenzande betreft in de eerste helft, maar dat het ook bij 0-1 bleef was een klein mirakel. In de extra tijd waren binnen een tijdvak van een halve minuut Derek Prins en Youri Duisterhof heel dichtbij de gelijkmaker, maar beiden kopten nipt naast.

Na de pauze gebeurde er heel weinig meer. Eigenlijk wist ARC geen enkele kans meer te scheppen, steeds werden verkeerde keuzes gemaakt en FC ’s-Gravenzande kon vrij simpel stand houden. Die ploeg had inmiddels al lang de zege veilig gesteld door twee minuten na de hervatting de 0-2 te maken. Het was opnieuw Frank Broos die kinderlijk slecht verdedigen op zijn gemak kon afstraffen.
Na afloop van de wedstrijd werd Luuk Samsom in het zonnetje gezet vanwege zijn 200e wedstrijd in ARC 1.

Aaron Balk; LIlinho Martins; Derek Prins (84. Daan van Leeuwen); Youri Duisterhof (77. Coen van de Hoek); Pepijn Kooij; Jordi Tuithof (46. Lars van IJzendoorn); Neal Arnoldus; Tjerk Ligtvoet; Arjan Ouwendijk; Matthijs de Oude; Yassin Kaabouni (65. Luuk Samsom).

Klik hier voor de foto's (Saskia de Berk-West)