sv Poortugaal

Hoofdklasse A

18 september 2021 14:30

H.C.A. Michielsen

Het is een heel rare competitie aan het worden in de zaterdag Hoofklasse A. De verrassingen en de grote uitslagen vliegen je om de oren. ARC is na twee overwinningen in de eerste weken wat weggezakt. Nadat vorige week van FC ’s-Gravenzande werd verloren, Dat kan nog verliezen daar. Maar op eigen veld ten onder gaan tegen een middelmatige ploeg als Poortugaal mag eigenlijk niet als je een rol van betekenis wilt spelen.

In de eerste helft ging het allemaal nog wel, ARC was het team met verreweg het meeste balbezit en het meest aanvallend ingesteld. De tweede helft echter viel zwaar tegen en was bijna gelijkwaardig aan de eerste helft vorige week in ’s-Gravenzande. Na een 1-1 ruststand, vrij teleurstellend, trokken de bezoekers uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind. En gelet op dat tweede speelpart was dat eerlijk is eerlijk niet eens een onlogische uitslag.

De Racing startte redelijk overdonderend. De defensie van de visite werd stevig onder druk gezet, maar als het er echt op aan kwam was van een goede voorzet of een beslissende pass geen sprake. Zelfs vijfhoekschoppen in vier minuten tijd leverden geen echt gevaar op. Wel moest ARC attent blijven, want de counters van Poortugaal waren met twee razendsnelle buitenspelers behoorlijk link. Aäron Balk was echter tot tweemaal toe attent genoeg om een achterstand te voorkomen. In de minuten daarvoor waren  Coen de Groot en Arjan Ouwendijk dichtbij de 1-0 geweest, maar die viel niet. De niet onterechte voorsprong kwam er in minuut 25 toch. Neal Arnoldus schoot uit stand volkomen onverwacht de 1-0 binnen. De kleine keeper Koen Morssink was totaal verrast en ging veel te laat naar de hoek. ARC verzuimde de voorsprong uit te breiden, het spel was echt te slordig en opeens lag met nog vier minuten te gaan de gelijkmaker achter Balk. De doelman kon daar niets uit doen, want die goal viel vanaf de strafschopstip. Coen de Groot maakte een onnodige overtreding en arbiter Haico Michielsen wees naar de stip. Stan Maas schoot onberispelijk binnen.

Eigenlijk werden nog weinigen van de ARC-aanhang nerveus, want deze klus leek toch geklaard moeten kunnen worden. Met de nadruk op leek, want de mannen van Mark Evers kwamen er na de pauze amper nog aan te pas. Met uitzondering van de actie in de vijfde minuut. De door Youri Duisterhof ingekopte bal werd niet als doelpunt aangemerkt, hij bleek volgens de arbitrage buitenspel gestaan te hebben en het was niet uitgesloten dat de arbitrage, afkomstig uit Almelo, Helmond en Tilburg het bij het rechte eind had.  In plaats van 2-1 werd het na een kwartier 1-2. Het schot van Gerwin Lake was weliswaar strak, maar had er vanuit een moeilijke hoek eigenlijk niet in gemogen. Niet veel later kwam ARC nog goed weg toen een bekeken bal van Nuno Andrade Varela boven op de lat belandde. De ellende werd nog groter, maar dat had niets met het spelverloop te maken. De zes minuten voor tijd ingevallen Thomas Lamberts raakte binnen een minuut ernstig geblesseerd. Er moest zelfs een brancard aan te pas komen om hem af te voeren, waarna een bezoek aan het ziekenhuis volgde. Het ziet er absoluut niet best uit voor hem.

Al met al op alle fronten een vrij dramatische middag voor ARC, dat vooralsnog niet echt meevalt.

Aäron Balk; Youri Duisterhof; Lars van IJzendoorn; Huib Oversloot (84.Thomas Lamberts); Neal Arnoldus; Arjan Ouwendijk; Thijs Hoogenboom; Cas Knoester (72. Jordi Tuithof); Pepijn Kooij (66. Tjerk-Jan Ligtvoet); Lilinho Martins da Silva (46.Yassin Kaabouni); Coen de Goot (66.Daan van Leeuwen).

Klik hier voor de foto's (foto's Rob Koolstra)