Olympiaweg 280
3078HT
ROTTERDAM
tel. 010-2916982

In de bestuurskamer op Varkenoord zei men het al. ‘’ Wij voetballen tegen jullie altijd goed.’’ Dat bleek te kloppen. ARC leed in Rotterdam op het fantastische sportpark tegen SC Feyenoord de tweede nederlaag in 2022. En eerlijk gezegd was de winst van de thuisclub volkomen terecht. Het zou uiteindelijk 3-1 worden.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want na een minuut al kwam ARC op voorsprong. Matthijs de Oude werd in de zestien neergelegd en arbiter Max Broekhuizen bleek geen thuisfluiter, Hij legde de bal meteen, en volkomen terecht, op de stip vanwaar Jordi Tuithof feilloos raak schoot. Dat noem je flink uit de startblokken komen. Helaas was de vreugde van korte duur.

Vier minuten verder lag de bal achter Aaron Balk. Een doelpunt werd in eerste instantie via een hoekschop voorkomen, maar uit die corner kopte routinier Jeffrey Duijnstee kiezelhard binnen. Daarna ontspan zich een bijzonder leuke wedstrijd met twee nagenoeg gelijkwaardige teams die er allebei vol voor gingen. Het leverde aan beide kanten leuke kansen op, maar vooralsnog werd er geen een van benut. Van ARC-zijde waren Lilinho Martins Da Silva, Yassin Kaabouni en Arjan Ouwendijk er heel dichtbij, maar doelman Jordy Dobber schoot zijn niet al te hecht ogende defensie steeds te hulp. Toch zou de rust niet met 1-1 ingaan. In de laatste minuut namelijk schoot Bennett Walter opeens de 2-1 binnen.

Na de pauze was de thuiclub overduidelijk de betere ploeg. Het spel van ARC was absoluut niet gestroomlijnd meer en het werd steeds rommeliger. Kansen werden amper meer geschapen. Nadat Aaron Balk in minuut 72 de 3-1 nog voorkomen had verscheen die stand twee minuten later toch op het scorebord. Fanny Waandels stond na een voorzet helemaal vrij en kon op zijn gemak de hoek uitzoeken. Bij die 3-1 bleef het en omdat Mark Evers ook wel zag dat het er niet meer in zou zitten gaf hij de achttienjarige Miguel van Stijn de gelegenheid om te debuteren.

Wel jammer deze nederlaag, want Capelle speelde heel verrassend gelijk tegen de aanstaande degradant Rijsoord. ARC moet op plek twee op doelsaldo nu FC Rijnvogels voor laten gaan.

Aaron Balk; Derek Prins; Lars van IJzendoorn; Neal Arnoldus (63.Luuk Samsom); Arjan Ouwendijk; Matthijs de Oude; Jordi Tuithof (63. Coen de Groot); Pepijn Kooij; Lilinho Martins Da Silva (74. Boyd Baatje); Tjerk Ligtvoet (56. Coen van der Hoek); Yassin Kaabouni (74. Miguel van Stijn).