Laan van Nieuw-Zuid 25
2225SE
KATWIJK ZH
tel. 071-4014132

Op zaterdag 17 oktober stond de kraker Quick Boys JO17-1 vs ARC JO17-1 in Katwijk op de planning. Na de gezamenlijke opkomst van beide teams werd de wedstrijd afgetrapt om 14:30 uur. De eerste twintig minuten verliepen snel, met weinig gevaar vanuit beide teams. ARC stond als een goed verdedigend blok en liet Quick Boys rond spelen. De voorhoede van ARC (Meijer, T. Hopman en Haring) werd een aantal keer diep gestoken, maar dat resulteerde in weinig grote kansen. Helaas voor ARC viel de 1-0 in de 22e minuut. Vanuit een vrije trap krulde de bal in de rechterbovenhoek van het ARC-doel nadat keeper Zwanenburg de bal verkeerd inschatte. Na deze tegengoal zette de 17-1 van ARC een tandje bij en werd de 1-1 in de 35e minuut op het scorebord gezet. Na een prima combinatie gaf Haring de bal aan Meijer en schoot hij binnen. In de laatste tien minuten hield het verdedigende blok van ARC goed stand en kreeg Bolder tweemaal een kans op de 1-2. Bij de eerste mistte hij de bal en bij de tweede was het schot van Bolder helaas niet krachtig genoeg en belandde in de handen van de keeper. Na vijfenveertig minuten floot de scheidsrechter voor de rust bij een 1-1 stand.

In de rust werden de laatste tactische dingen besproken en om 15:30 uur werd de wedstrijd hervat. Al snel slaat het duo Haring en Meijer wederom toe. Na een fantastische actie van Haring speelt hij de bal op Meijer en deze schiet de 1-2 binnen (50e minuut). Twaalf minuten later komt Quick Boys op een 2-2 na een fout in de achterhoede. ARC creëert kansen en probeert met de wissel El Hallabi voor T.Hopman alsnog de winst over de streep te trekken door nog een keer te scoren. Helaas valt de bal in de 57e en 59e minuut twee keer in het verkeerde doel binnen door opportunistisch kracht voetbal van Quick Boys en bracht de stand hierbij op 4-2. ARC doet in de 75e minuut toch nog wat terug met een afstandsschot van Schens die hiermee de stand op 4-3 brengt. Helaas liepen daarna de gemoederen een beetje hoog op en werden er drie gele kaarten uitgedeeld na een opstootje, waarna Quick Boys met tien man kwam te staan. De druk van de kant van ARC werd opgevoerd en er werd voornamelijk gespeeld op de helft van Quick Boys. Bizih en Bronsgeest kwamen erin en Kortmann en Bolder gingen eruit. De verse krachten waren helaas niet genoeg om nog verandering in stand aan te brengen en de wedstrijd werd afgefloten na een dikke honderd minuten spelen. 4-3 is de eindstand in het nadeel van ARC. Al met al een wat geflatteerde en onnodige nederlaag die ARC aan zichzelf te danken heeft. Vanaf nu is het meer dan ooit keihard werken om in de tweede seizoenshelft veel punten te pakken. Volgende week speelt de 17-1 niet en geniet het van een vrij weekend. De week erop wordt de tweede competitiehelft op Zegersloot gestart met de thuiswedstrijd tegen sc Buitenveldert JO17-1.