DWS afc JO17-1

Divisie 4 A

18 september 2021 12:15

V.A.G. Felida

Op zaterdag 18 september speelde ARC O17-1 tegen DWS. Samen met een heerlijk najaarzonnetje is er om 12.15uur de aftrap door ARC genomen. Al heel snel kreeg ARC In de 8e minuut een grote kans die Loet Meijer helaas op de kruising schoot. In de 39e minuut kreeg Brent Zwanenburg, de keeper van ARC in botsing met een tegenstander en bezeerde hij daarbij zijn hoofd. Hij kon de wedstrijd vervolgen maar na aanhoudende klachten over misselijkheid werd besloten om hem te wisselen voor Jelte Tuinenburg. Er waren hier en daar kansen vanuit beide kanten, maar beide teams gingen de rust in met een stand van 0-0. In de 55e minuut brak de nummer 9 van DWS door de verdediging van ARC en werd in de 16 neergehaald door Thomas Dijkman, Thomas Dijkman kreeg hiervoor geel en DWS kreeg een penalty. DWS greep dit buitkansje met beide handen aan en scoorde de 0-1. In de 59e minuut kreeg ARC een vrije trap, Bilal el Hallabi gaf hem heel mooi voor precies in de voeten van Morris Lilipaly die heel soepel de gelijkmaker binnen tikte en de stand op 1-1 bracht. In de 60e minuut werd er een wissel toegepast vanuit ARC, Robin Bronsgeest ging eruit voor Rens Kortmann. In de 64e minuut kreeg dit keer ARC een penalty, Bilal el Hallabi werd neergehaald in de 16, hij is ook degene die de penalty neemt, maar helaas werd het schot door de doelman van DWS gekeerd. In de 78e minuut kreeg ARC opnieuw een penalty en dit keer is het Morris Lilipaly die de penalty neemt, en heel koelbloedig de doelman kansloos laat en de 2-1 op het scorebord bracht. In de 86e minuut kreeg Morris Lilipaly nog een grote kans maar die schoot hij echter voorlangs. Er werden hier en daar nog een paar gele kaarten getrokken voor veelal commentaar op beslissingen van de scheidsrechter. ARC ging uiteindelijk met de volle winst richting kleedkamer en vierden daar de winst nog eens dunnetjes over. Volgende week zaterdag wacht in Alkmaar koploper AFC’34. Bij winst aldaar doet ARC in ieder geval heel goede zaken. Kortom een ongekend spannende wedstrijd kunnen we tegemoet zien.