Be Quick 1887 JO17-1

Divisie 4 A

4 september 2021 12:15

P.G.M. Oudijk

Zaterdag 4 september JO17-1 de eerste competitie wedstrijd tegen Be Quick uit Groningen. Sinds lange tijd zijn er weer supporters welkom rond de velden en dat is bijna weer wennen. Het is mooi weer en de wedstrijd startte om 12:15 uur op veld 5.

De wedstrijd begon rommelig en Be Quick scoorde al in de 3de minuut uit een voorzet die niet goed werd weggewerkt de 0-1. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd en al in de 5de minuut schoot Bilal de gelijkmaker binnen na een voorzet van Timon. De verdediging van de tegenstander werd onzeker en na een volgende goede aanval kwam de bal aan de zijkant bij Morris die hem voorgaf op Bilal die de 2-1 raak schoot. En we gingen goed door. In minuut 11 scoorde Loet een mooie goal, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Er werd goed verdedigd en Be Quick creëerde weinig grote kansen. Even later kreeg ARC een vrije trap die Bilal van heel ver op de paal schoot. Het doelpunt kwam toch en In de 32e minuut maakt Bilal een goede actie langs de verdediging van Be Quick en scoorde de 3-1. Be Quick zorgde alleen met hoge ballen voor de goal voor enig gevaar, maar grote kansen kregen zij niet. Dus gingen we met 3-1 de rust in.

In de tweede helft werd door ARC geprobeerd de wedstrijd uit te spelen en kregen we nog een grote kans op de 4-1 via Loet. Zijn schot met links kon de keeper tegenhouden. Daarna vielen we ver terug en werd het spel steeds minder. In de 52e minuut gaven we een penalty weg en stond het ineens 3-2. Thom werd er ingewisseld voor Timon. Be Quick kreeg door de aansluitingstreffer veel vertrouwen en ging door. In minuut 64 kregen ze weer een penalty die dit keer knap werd gestopt door Jelte. Maar Be Quick bleef aanvallen en kreeg een 3e penalty na weer een overtreding in het 16 meter gebied. Deze keer werd de 3-3 wel gescoord. Later werd Adil er nog ingezet voor Loet. We probeerden nog kansen te creëren en er het beste uit te halen, maar dat ging niet goed. We gaven teveel ruimte weg en de tegenstander leek wel een man meer te hebben. In de 85e minuut scoorde Be Quick de 3-4 en was de wedstrijd gespeeld. Het werd nog erger met een onnodige 3-5 en 3-6. Na een goede eerste helft te hebben gespeeld hebben we het daarna helemaal weggeven in de 2de helft. Dit was niet het resultaat waarop we gehoopt hadden en dat moet en kan natuurlijk beter. Volgende week spelen we een verre uitwedstrijd in Friesland tegen Drachtster Boys JO17-1 waar we vol voor de overwinning en 3 punten zullen gaan.