Verdiend punt tegen de nr. 2!

Jodan Boys, de JO18-1

1 - 1

ARC JO18-1

Competitie

Divisie 6 C

Datum

22 november 2021 19:30

Scheidsrechter

M. Sierat Buitelaar

Accommodatie

Sportpark Oosterwei
Sportlaan 8
2806HC
GOUDA
tel. 0182-517576

Op een koude, vochtige maandagavond, twee dagen na de mooie overwinning tegen Meerburg vertrokken wij naar Gouda voor de derby tegen Joden Boys. Zij staan 1 plek boven ons, zijn 2e, en we hadden thuis redelijk kansloos verloren. Vooraf zouden we tekenen voor 1 punt en we waren benieuwd of wij de stijgende lijn ook tegen de toppers in onze competitie konden doorzetten.

 

Na wat onduidelijkheden over welk veld, begonnen wij om 19.30u op het hoofdveld. Het kunstgras was vochtig en het werd al snel duidelijk dat dat lastig spelen zou zijn met een bal die lekker doorgleed. Ook de temperatuur net boven het vriespunt en de wedstrijd van zaterdag nog in de benen ( gold overigens ook voor JB)

We begonnen goed tegen JB en al snel bleek dat beide ploegen ervoor zouden gaan. 

Na enkele aanvallen van beide kanten was het na 13 minuten Younes die de bal van rechts voor kreeg en vrij kon inschieten: 0-1! Grote vreugde bij ons. Op het veld werd het echter wat stil want een JB speler was ernstig geblesseerd blijven liggen. 

Onze trainer Marc kwam gelijk in actie en zag dat het mis was. Het spel werd voor ruim een half uur stil gelegd en de speler is, naar later vernomen, met gescheurde kruisbanden afgevoerd met een ambulance. 

Enorm balen voor de speler, Sterkte! 

Pittig voor het team van JB maar ook wij kregen we een déjà-vu.. heftig allemaal..

Dan, na een kleine warming-up begonnen wij weer aan de wedstrijd. Het werd een wat rommelige 1e helft met veel strijd aan beide kanten maar door het lastig bespeelbare veld kwamen de passes niet altijd aan. We kregen enkele mooie kansen maar die werden niet benut. Aan onze kant was een slippertje van de bal achterin wel voldoende voor JB om de gelijkmaker te scoren. Kan gebeuren. Zo werd het 1-1 en dat was ook de ruststand.

De tweede helft gaf aan hoe wij gegroeid waren afgelopen weken. Mooi en compact spelend wist JB weinig raad met het balbezit. Zij gokten uiteindelijk op de lange bal maar gelukkig was de verdediging deze wedstrijd prima alert en anders hebben we nog altijd onze meer dan uitstekende keeper Patrick.

Onze aanvallen waren gevaarlijk, vanuit onze vele corners die we kregen kwamen ook mogelijkheden maar het lukte ons niet om de 1-2 te maken. Wel hadden wij een licht veldoverwicht en ik durf zelfs te zeggen dat we ietsje beter waren. Maar ook eerlijk is het om te zeggen dat de meest gevaarlijk kans in de laatste 10 minuten voor JB was bij een van hun counters. Gelukkig, nogmaals, was het Patrick die zijn doel verder schoon hield.

Zo bleef het uiteindelijk 1-1, iets waar iedereen wel mee kon leven. Een heerlijke pot voetbal met strijd aan beide zijden, spannend tot de laatste seconden. Zo willen we het graag zien. Top kanjers!

Én we hebben nog steeds kans op promotie. Daar gaan we natuurlijk voor!

Namens alle spelers en staf van ARC wensen wij de geblesseerde speler van JB beterschap en een spoedig herstel toe!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

  • OPGERICHT IN 1927
  • 1807 LEDEN
  • 104  TEAMS
  • Lid worden? Klik hier
  •  NL34RABO0301629188

Sv ARC
Sportpark Zegersloot
Olympiaweg 6
2406 LG Alphen aan den Rijn