Historische overwinning op Meerburg JO18-1!

J. Dorenstouter

2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Laten we maar positief beginnen, de eerste JO18-1 van ARC heeft zijn eerste competitiewedstrijd op het hoofdveld, veld 1, met een overwinning afgesloten. De eerste 3 punten van deze competitie zijn binnen! Gefeliciteerd!
Maar oh oh oh wat ging dat moeizaam.
Vooraf leek het een makkie te worden. Meerburg had zijn 1e wedstrijd met 11-2 verloren. Maar daar schuilt een dubbel gevaar in: onderschatting vanuit onze kant én een dapper Meerburg dat ten koste van alles eenzelfde nederlaag wilde voorkomen.
Meerburg startte verdedigend in een 5-3-2 opstelling en vocht voor iedere meter met letterlijk handen en voeten. Wij zochten gelijk de aanval en hadden een veldoverwicht. Wij wilden erg graag maar onze nauwkeurigheid liet te wensen over. We creëerden wel wat kansjes maar ook achterin moesten we scherp blijven. Wat in de trainingen goed lukte kwam er vandaag veel minder uit.
Na 15 minuten spelen was het uiteindelijk Dani die netjes de 1-0 wist te maken. Helaas bleef ons spel slordig en ondanks vele kansen wisten we niet verder te scoren.
Na een half uur was het plots Meerburg dat tegen de verhouding in maar zeer effectief via een flitsende counter de gelijkmaker liet aantekenen. De rest van de 1e helft bleef slordig voor ons.en 1-1 was daarom ook de rust stand.
De 2e helft: ARC werkte nu wat beter aan de aanval en de kansen kwamen ook. Maar de keeper van Meerburg had een uitstekende dag en liet op spectaculaire wijze enkele keren zijn kunde zien. Daarnaast raakten wij ook enkele keren de paal en de lat.
De frustraties op het veld liepen wat op en Meerburg had het conditioneel erg zwaar. Ze hadden maar één doel: de bal zo ver mogelijk van eigen doel rossen. Onze keeper Patrick had een rustige 2e helft.
En dan eindelijk, al bijna in de blessuretijd, wist Pim, na een corner van Beau, in een rommelige 16m. de bal in het doel te krijgen.. Blijdschap en opluchting en eindelijk loon naar werken. Na ruim 5 minuten extra tijd floot de verder prima leidende scheids af. Een terechte overwinning voor ARC maar ook werk aan de winkel!