HATTRICK ROWENA IN WINSTPARTIJ ARC MO11-1 TEGEN ALPHIA

3e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 02

25 september 2021 8:30

Tony Lamfers

25 september 2021 ARC MO11-1 – ALPHIA JO11-2
Na één winstpartij en één verliespartij staat vandaag de derby tegen Alphia op het programma. In de warming-up blijkt dat Tess nog teveel last heeft van haar voet en zal niet spelen. Ook Esmee had de afgelopen week een blessure, maar zij kan wel spelen. De meiden spelen al om 8:30u hun wedstrijd op veld 6, scheidsrechter is Tony Lamfers.

De spelers van Alphia beginnen met de wedstrijd en brengen de bal in het veld. Als snel verovert ARC de bal en begint met hun eerste aanval. De bal gaat via Esmee naar Charlotte die Christie aan de linkerkant aanspeelt. Haar voorzet wordt door Rowena netjes langs de keeper in het doel geschoten 1-0. Dat is een mooi begin. ARC is sterker op het middenveld waar Charlotte, samen met Christie en Dunja voorlopig het overwicht hebben. In de 14e minuut reageert Rowena alert op een bal die terugkomt van de paal. Ze scoort de 2-0. De eerste kwart heeft ARC het betere van het spel, maar de spitsen van Alphia zijn af en toe wel gevaarlijk. De fysieke spits en tevens aanvoerder wordt strak en fel verdedigt door Esmee en op rechts en links hebben Rinske, Lynn en Gillian hun handen vol aan de snelle, behendige aanvallers. Meestal komen de meiden als winnaar uit de strijd. Toch moet Lotte een paar keer in actie komen om de bal tegen te houden. In de 24e minuut is ze helaas kansloos op een geplaatst schot van de spits, 2-1. Direct van de aftrap maakt Maud haar actie en komt de bal bij Rowena die haar derde van de dag maakt, 3-1, tevens ruststand.

Na de rust pakken beide ploegen het weer op. ARC heeft het meeste balbezit en laat de bal netjes rondgaan. De bal gaat mooi van links naar rechts en waar nodig weer terug. Charlotte verdeelt het spel netjes. Het blijft uitkijken naar de uitvallen van de tegenstanders. De rechtsbuiten van Alphia is een behendige speler die soms net iets teveel zijn actie doorzet. De verdediging heeft een zware kluif hieraan, maar gezamenlijk weten ze uiteindelijk de ballen af te pakken of de schoten tegen te houden. Uit een corner van Alphia wordt de bal op doel gekopt door de meegekomen verdediger, maar Lotte redt knap. Ook ARC krijgt kansen, voorin zijn Maud, Christie en Rowena gevaarlijk. In de 48e minuut is Rowena ervandoor en kan ze alleen worden tegengehouden door een overtreding. Een vrije trap wordt gegeven aan ARC. De bal ligt op 20 meter, maar dit is geen probleem voor verdedigster Rinske. Met haar krachtige schot schiet ze de bal hoog in het doel van Alphia, 4-1. De stand blijft verder ongewijzigd en zo winnen de meisjes hun wedstrijd met de stand 4-1.

Een mooie en verdiende overwinning, alweer hun 2e van de competitie. Volgende week is er de “uitwedstrijd” tegen de jongens van ARC JO11-3. Om 12:30u op veld B.

Uitslag: 4-1 (3-1), Lotte Kraaij, Rinske Lagerweij, Gillian Bernardus, Lynn Strijdonck, Esmee Lamfers, Charlotte Heijns (C), Dunja Lammers, Christie van Vegten, Maud van der Marel en Rowena van Bekkum.