2461XE
TER AAR
tel. 0172-603326

18 september 2021 TAVV JO11-1 – ARC MO11-1
Vandaag staat de uitwedstrijd in Ter Aar op het programma. De meiden spelen hun tweede competitiewedstrijd tegen de plaatselijke TAVV. Alle elf de meiden zijn aanwezig. Na de overwinning van vorige week willen ze deze lijn door trekken

De spelers van de thuisclub beginnen de wedstrijd met de aftrap en spelen de bal diep naar voren en belandt bij keepster Lotte. Zij begint de opbouw achterin samen met haar verdedigsters Lynn, Gillian, Esmee en Rinske.  ARC probeert altijd verzorgd te voetballen. Na het inspelen van de verdedigers proberen de middenvelders Christie, Dunja en Charlotte vrij te lopen om aanspeelbaar te zijn. Uiteindelijk zijn het de aanvallers Rowena, Maud en Tess die de verdediging van de tegenstander het moeilijk moeten maken. TAVV is de eerste die gevaarlijk is, maar de bal wordt netjes naast getikt door Lotte. Maar de tegenstander blijft gevaarlijk, de meiden van ARC lijken nog niet wakker en zijn net een stapje te laat. Op het middenveld verovert Christie de bal en speelt deze diep naar Maud. Haar schot gaat net naast. Ook een kans voor Tess op aangeven van Dunja gaat er niet in. In de 16e minuut krijgt TAVV een corner en de spitsen reageren alerter dan ARC en de 1-0 valt. In de 20e minuut doet ARC iets terug. Rowena maakt een mooie actie en legt de bal vanaf de achterlijn terug op de inlopende Dunja die hard de bal in het doel jaagt, 1-1. Net voor rust scoort TAVV weer uit een corner, ruststand 2-1.

Na de rust is het eerst TAVV die weer weet te scoren. Uit een door de scheidsrechter gegeven corner (was een achterbal) schiet de tegenstander de 3-1. De meiden strekken hun rug en doen er een schepje bij. Het speelbeeld verandert, ARC zet constant druk op het middenveld en de verdediging van de thuisclub. Dit resulteert in vele corners en kansen voor ARC. In de 23e minuut is het verdedigster Lynn die na een afgeslagen corner de bal op de wreef neemt en de 3-2 scoort.  ARC blijft gas geven, soms komen de spitsen middels een counter eruit, maar weet Lotte weer een paar knappe reddingen uit haar mouw te toveren. In de laatste minuut is er weer een corner die door Rinske voor het doel wordt gebracht. Charlotte krijgt de bal voor haar voeten en schiet hoog richting het doel. Op de lijn weet een verdediger de bal met zijn hoofd uit het doel te houden. Dan fluit de scheidsrechter af, eindstand 3-2

Het was een wedstrijd met twee gezichten. De 1e helft laten de meiden de jongens te veel vrij en in de 2e helft herstellen de meiden zich en spelen ze alleen maar op de helft van de tegenstander. Een gelijkspel had verdiend geweest, helaas nemen ze geen punten mee naar huis. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Alphia.

Uitslag: 3-2 (2-1), Lotte Kraaij, Rinske Lagerweij, Gillian Bernardus, Lynn Strijdonck, Esmee Lamfers, Charlotte Heijns (C), Dunja Lammers, Christie van Vegten, Maud van der Marel, Tess Janssen en Rowena van Bekkum.