2861GJ
BERGAMBACHT
tel. 0182-352232

In wat hopelijk het eerste volledig seniorenseizoen zal zijn voor de jongens van ARC 5 is het team er in geslaagd om de eerste periodetitel te bemachtigen.
Na 6 overwinningen en 1 gelijkspel stond zaterdag de wedstrijd tegen directe concurrent Bergambacht 2 op het programma. Hoewel een gelijkspel voldoende zou zijn om Bergambacht achter ons te laten was een overwinning noodzakelijk om óók Sportlust 3 de loef af te steken.

Het werd een wedstrijd tussen 2 grotendeels gelijkwaardige teams. Voetballend waren we licht de bovenliggende partij, maar door het ontbreken van de goede eindpass werden er weliswaar mogelijkheden gecreëerd,  maar grote kansen waren er niet. Bergambacht kwam ook niet echt tot grote kansen, totdat ze een corner kregen en hun spits een goede kopbal afleverde. Gelukkig stond Lucas op de juiste plek. De rust werd logischerwijs met 0-0 bereikt.

De 2e helft gaf grotendeels hetzelfde beeld, met dat verschil dat we beduidend dreigender werden voor de goal van Bergambacht. Afstandschoten van Mitchell en Job stelden de keeper enigszins op de proef,  maar na een mooie aanval met dito voorzet volleerde Cedric van buiten zo'n 16 meter richting de hoek van het doel.  Met een geweldige reflex hield de keeper echter zijn doel schoon. Toch moest hij uiteindelijk capituleren toen opnieuw Cedric vanaf de 16 meter uithaalde na een aanval uit het boekje. Nadat de bal aan onze rechterzijde werd veroverd ging de bal snel naar de linkerkant, waar Yilmaz Mats aan de linkerkant van het strafschopgebied aan speelde, Mats schoof de bal door naar Cedric die vervolgens de bal in de uiterste hoek van het doel mikte, waardoor de keeper kansloos was....0-1

Bergambacht ging daarna oppurtunistischer spelen, maar verdedigend stonden Danny, Pim, Sem en Menno als een huis. Met in de 2e helft Michael als stofzuiger op het middenveld werd steeds de angel uit het aanvallende spel gehaald. Tóch kwam er nog één bibbermomentje toen de boomlange aanvoerder van Bergambacht het kopduel won bij een corner, de bal ging gelukkig ruim voorlangs. Na meer dan voldoende extra speeltijd kon de scheidsrechter niet anders dan fluiten voor het einde van de wedstrijd. De ontlading was groot bij de jongens op het veld...

De 1e periodetitel is binnen met 1 punt voorsprong op Sportlust 3....