ARC MO19-1 – Oegstgeest MO19-1 .. Spektakel!

FC Oegstgeest MO19-1

Hoofdklasse 01

2 oktober 2021 10:15

B. Vogels

We mogen deze week al vroeg aanrukken om een pot tegen Oegstgeest MO19-1 te spelen. Oegstgeest heeft meestal ploegen die het in het technisch voetbal zoeken, zo ook onze tegenstander. Verzorgd voetbal wat wij ook graag willen spelen.
Door het hoog druk zetten van de tegenstander beginnen we wat weifelend. Lange ballen, rommelig voetbal, ballen snel inleveren waardoor er een overwicht van Oegstgeest is die er overigens ook weinig kansen uit halen. Als we voetballend eruit komen wordt het meestal ook gevaarlijk.
Uit het niets haalt Noëlle verwoestend uit van afstand en de bal verdwijnt in de winkelhaak. Zo verwoestend dat ze zelf half geblesseerd raakt. 1-0 voor en een bak vertrouwen getankt!
We proberen de nadruk op opbouwen van achteruit te leggen, wat door wat gebrek aan vertrouwen en discipline helaas toch een tegendoelpunt inleidt. 1-1

In de rust constateren we dat het voetballend beter moet, we zien heel duidelijk dat het team met balbezit deze wedstrijd gaat winnen.
Eigenlijk geven we de tweede helft niet veel meer weg, en pakken we voetballend het initiatief.
Het mondt alleen (nog) niet uit in doelpunten. Hoewel, halverwege de tweede helft gaat de bal op de stip van ARC omdat Mareth bij een uitkomende actie (waar ze overigens heel goed in is) de vrouw pakt en niet de bal. Helaas 1-2. We zijn het daarna even kwijt, rommelig uitverdedigen, een corner die binnen fladdert, 1-3 en eigenlijk best wel onterecht en te makkelijk.
Het past bij ons (lees: de speelsters) om niet op te geven, ik zie over het algemeen weinig hangende koppies, en zo dus nu ook niet. Met de wilskracht van Jasmijn die voorzet op Kaja die de lange keepster in één x weet  te passeren hebben we weer aansluiting.
Als Oegstgeest zich dan net buiten de 16 vergrijpt aan een ARC speelster mag Rianne aanleggen voor een vrije trap op een heerlijke plek, die ze koelbloedig over muur en keepster in de goal plaatst. 3-3 en verdiend!
Even later krijgen we een herhaling van het tweede doelpunt met Jasmijn en Kaja (voor diegenen die het de eerste x gemist hebben). Klasse!
Dan hebben we dus een zwaarbevochten voorsprong bereikt en lijkt er niet veel aan de hand. Wat we dan nog moeten leren is de wedstrijd dood maken, er staan nog enkele minuten op de klok.
Zo denken de ARC meiden niet, die hebben de smaak te pakken en jagen het tempo, en daarmee ook de fouten, op …. Helaas worden we in de laatste minuut nog volkomen uit elkaar gespeeld en kan Oegstgeest de gelijkmaker binnen tikken.

Gezien de hele wedstrijd is dit een uitslag waar best mee te leven is. We hebben een veel betere wedstrijd dan vorige week afgeleverd en daar zijn we trots op!