Buurtweg 124
2244AJ
WASSENAAR
tel. 070-5179083

Nu de corona ons doordeweeks thuis houdt rest er niets anders dan ons te focussen op de zaterdagen. Gelukkig zijn we dan als meiden HK geen categorie A. We mogen dus lekker het veld op tegen Graaf Willem, versterkt met 4 jeugdige speelsters van VR1. Alle reden om met vertrouwen de partij tegen de hekkensluiter tegemoet te zien.
Het blijkt dat de meiden uit Wassenaar er beter in zitten dan wij de eerste 10 minuten. Door slap spel van ons laten we ons direct in de luren leggen en komen 2-0 achter. Dat valt behoorlijk tegen en is ook niet nodig. Om een signaal af te geven dan maar direct de vier wissels erin, en dat lijkt wel een stuk beter te gaan, er ontstaat een stabiele wedstrijd die tot de rust 2-0 zal blijven. Wel spelen we onrustig, zoeken veel te snel de diepte waardoor we heel veel ballen onnodig uit handen geven, en Graaf Willem in de kaart spelen. Iets minder dan in het begin, maar toch nog steeds zijn we heel erg matig in de omschakeling.

In de rust hebben we het hier uitgebreid over. Spelen op balbezit en veel beter omschakelen op alle plekken van het veld. We beginnen de tweede helft ook duidelijk beter en zo weten we door twee goede doelpunten weer langszij te komen en hebben duidelijk het betere van het spel. Nog steeds zijn we niet scherp genoeg waardoor Graaf Willem heel veel geloof mag hebben. En niet onterecht want we krijgen kansen die er niet ingaan, we missen een paar mooie pogingen en we geven teveel weg waardoor er dode spel momenten ontstaan op hele gevaarlijke plekken op het veld. Een vrije trap kan zomaar worden binnen gelopen. 3-2, en we lopen weer achter de feiten aan. Op zich hebben we voldoende overwicht om 3-4-3 te gaan spelen, wat zeker ook weer gevaar oplevert aan de andere kant. Hoe zuur is het dan als een zwak verdedigde corner gretig wordt binnen geschoten door de tegenstander.
Jammer gespeeld dus. Tot overmaat veroorzaken we ook nog een penalty en eindigen de wedstrijd met 10 speelsters.

Volgende week nog een laatste pot tegen Sparta, dan is het winterstop. We hebben gezien dat zeker de helft van deze competitie te sterk is voor ons, daartegen komen we niet aan voetballen toe. Tegen de tegenstanders waar we wel een kans tegen hebben vergeten we te voetballen en geven erg makkelijk doelpunten weg. Dat is jammer. Wellicht heeft het één met het ander te maken.

Genoeg tijd om daarover na te denken komende maand, helaas weinig kans om te trainen.