Sportlaan 8
2806HC
GOUDA
tel. 0182-517576

De eerste wedstrijd van de competitie Hoofdklasse MO19 wordt afgesloten met een nederlaag.

Aangezien Jodan Boys MO19-1 op het programma stond is dit op zich niet heel dramatisch. Normaal gesproken krijgen we daar uitdagende, meestal ook fysieke tegenstand.
Dit team van Jodan Boys was zeker uitdagend, maar dan niet vanwege fysiek maar vanwege het opportunistische spel, heel aanvallend, veel lopende speelsters.
Eigenlijk had ARC daar eerste helft nagenoeg geen antwoord op, zowel in opbouw van JB en op het middenveld werden we totaal overlopen. De keren dat we in balbezit kwamen was de bal vaak zeer snel weer bij JB. Gelukkig werden we geholpen door een goed keepende Mareth en een grote wil in het team, waardoor de tegenstander lastig tot scoren kwam.
Maar op de lopende spelers van JB hadden we toch vaak geen antwoord waardoor er na 45 minuten toch moest worden aangekeken tegen een achterstand van 2-0.

En de rust probeerden we wat zaken recht te zetten, en met elkaar af te spreken dat we in ieder geval gaan proberen te voetballen. Een bal (te snel) kwijt zijn geeft heel weinig vertrouwen in het positiespel.
We begonnen de tweede helft heel aardig met een goede opbouw, balbezit, het zag er in ieder geval veel beter uit dan in de eerste helft. Het resultaat is dan uiteindelijk een goede aanval met een schot op de paal. Jammer, want dat had de wedstrijd wat kunnen veranderen.
Na dit wapenfeit was het voornamelijk JB wat weer het initiatief overnam, maar niet echt veel kon creëren dan een stuk of 10 schoten over of naast van 15-20 meter.
Uiteindelijk was de 3-0 onvermijdelijk, ook omdat de tegenstander gewoon beter was.
We zullen vaker dit soort tegenstanders tegenkomen, we zullen zien dat we er met de goede instelling, want die zit zeker in het team, ook dit soort wedstrijden gaan winnen.

Helaas kunnen we volgende week niet stappen want dan staan we vroeg op het veld tegen Oegstgeest!